گل و گیاه

پرورش گل همیشه بهار و نکات مهم ان

پرورش گل همیشه بهار

بسیاری از افراد بر این باورند که نگهداری از گل‌های فصلی در خانه فقط جنبه تزیینی دارد و از وجود خواص آن کاملاً غافل هستند. در طب سنتی نگهداری از گیاهان و پرورش آنها در خانه به خصوص پرورش گل همیشه بهار از جایگاه ویژه‌ای برخوردار می‌باشد. گل همیشه بهار جزء گل‌های زینتی یا فصلی به شمار می‌رود که خواص درمانی فراوانی دارد. در این مطلب تلاش کردیم تا به پرورش این گل زیبا بپردازیم و نکات مهم و مربوط به آن را به شما ارائه دهیم.

شناخت بیشتر گل همیشه بهار

قبل از آنکه بخواهیم وارد مقوله پرورش و نگهداری گل همیشه بهار شویم، بهتر است در ابتدا با این گل بیشتر آشنا شوید تا اگر قصد خرید این گل از گلفروشی اصفهان را داشتید، درباره آن اطلاعات کافی داشته باشید. این گل یک علف یک ساله است که دارای برگ‌های ساده و کشیده می‌باشد. اصولاً رنگ سبز را از ویژگی‌های بارز آن می‌شناسند. گیاه یا گل همیشه بهار با نام گیاه کالاندولا شناخته می‌گردد که بسیار مقاوم بوده و در مناطق سردسیر رشد می‌کند. یکی از خصوصیات بارز آن وجود درخشش خاص، هنگام تابش نور مستقیم آفتاب بر روی گلبرگ‌های آن است.

شرایط پرورش گل همیشه بهار

جهت پرورش و نگهداری این گل باید نحوه کاشت و شرایط محیطی آن را در نظر گرفت. به همین خاطر ادامه مطلب را به نکات مربوطه و مهم در مورد این مساله اختصاص داده‌ایم.

خاک مورد نیاز گل همیشه بهار

نگهداری گل همیشه بهار در خانه نیازمند خاک مناسبی است.  اصولاً خاک را با کمی کود حیوانی مخلوط کرده و به عنوان خاک مناسب این گیاه مورد استفاده قرار می‌دهند. این گل باید دارای خاکی با مواد آهکی کافی و زهکشی مناسبی باشد. برای فراهم کردن شرایط رشد و پرورش، ابتدا باید روی زمین، در ارتفاعی به میزان ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متر کود دائمی را گسترانید، سپس گل را برای کاشت آماده نمود.

نگهداری گل همیشه بهار

آبیاری گل همیشه بهار

آبیاری به موقع و منظم

ذکر این نکته لازم است که گل همیشه بهار جزء گل‌های مقاوم است و حتی در برابر کم آبی و یا بی‌آبی از خود مقاومت بالایی نشان می‌دهد. بهتر است در آبیاری این گیاه حد اعتدال را رعایت کرده و از آب دادن زیاد به آن جلوگیری نمایید. چراکه زردی برگ‌ها و در نهایت پوسیدگی گل‌ها را به همراه دارد.

نور کافی جهت پرورش گل همیشه بهار

در پرورش این گل، یک نکته جالب توجه، خودنمایی می‌کند و آن هم نور کافی برای این گیاه است. گل همیشه بهار به نوری به مدت ۶ ساعت احتیاج دارد و کمبود نور موجب پژمرده شدن و شیوع بیماری‌ها در آن می‌گردد. پس در نگهداری از گل همیشه بهار حتماً نور محیط را مد نظر قرار دهید.

دمای مناسب

گل همیشه بهار اصولاً درجه حرارت‌های پایین را به خوبی تحمل می‌کند و از این جهت جزء گل های مناسب فصل پاییز به حساب می‌آید. این گل زیبا حتی به گفته بسیاری از متخصصان در این زمینه در دمای زیر صفر هم دوام می‌آورد.

تغذیه مخصوص گل همیشه بهار

منظور از تغذیه گل همیشه بهار شرایط کوددهی آن است که در تابستان یک لایه نازک کمپوست به گل، می‌تواند تغذیه آن را فراهم نماید. البته ذکر این نکته لازم است که گل همیشه بهار به کودهای اضافی نیاز نداشته و با همان مواد مغذی می‌تواند رشد و پرورش یابد.

تکثیر گل همیشه بهار

تکثیر گل همیشه بهار

طریقه کاشت و پرورش گل همیشه بهار

برای کاشت و پرورش گل همیشه بهار در ابتدا باید مکانی را در نظر بگیرید که نور خورشید را به طور مطلوب دریافت ‌نماید. دانه را باید در فصل بهار و تا عمق ۱ تا ۲ سانتی‌متری خاک و با فاصله از دیگر دانه‌ها بکارید. پس از کاشت دانه‌ها حتماً به این نکته توجه داشته باشید که هنگام آب دادن، دانه‌ها و یا بذرها حرکت نکرده و یا تغییر مکان ندهند. از همه مهمتر اینکه مدام خاک گیاه را خیس نکنید و متعادل نگه دارید. گل همیشه بهار به کود اضافه نیازی نداشته و بهتر است با مواد مغذی و کافی آن را تامین کنید.

گونه‌های مختلف گل همیشه بهار

جهت پرورش و نگهداری این گل بهتر است با گونه‌های مختلف آن آشنایی داشته باشید. اقلام مختلفی از این گیاه وجود دارند، دسته‌ای از این گل‌ها با رنگ‌های لیمویی، زرد و نارنجی موجود بوده و اصولاً آنها به صورت گل‌های پرپشت و چند ردیف گلبرگ نمایان می‌شوند. گونه‌های مختلف آن عبارتند از:

گل همیشه بهار زیبا و دوست داشتنی

گل همیشه بهار زیبا یکی از گونه‌های جذاب و دوست داشتنی آن است که از عطر و ماندگاری فوق العاده‌ای برخوردار بوده و به عنوان یک عطر زنانه و یا مردانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. به دلیل عطر و بوی مطبوع از آن در صنایع عطر سازی به خوبی استفاده می‌شود. علاوه بر استفاده در صنایع عطرسازی، از آن به عنوان مصارف دارویی و درمانی هم بهره می‌برند. به گونه‌ای که بسیاری از محققان پس از پی بردن به اهمیت خواص این گل، در پی کاشت آن برآمدند.

انواع گل همیشه بهار

انواع گل همیشه بهار

گل همیشه بهار تزیینی

همانطور که از نام این گل برمی‌آید برای جنبه‌های زینتی از جمله برای تزیین شیرینی‌ها و دسرها به کار برده می‌شود. علاوه بر تزیین، مصرف آن برای درمان اختلالات گوارشی و همچنین تقویت سیستم ایمنی بسیار پرکاربرد می‌باشد. در بسیاری مواقع، گل‌های همیشه بهار زینتی به عنوان دمنوش برای کاهش درد و التهاب مفاصل مورد استفاده قرار می‌گیرند. در نهایت با گرفتن عصاره این گل خوراکی می‌توان در انواع مواد غذایی از آن بهره برد.

گونه دارای خواص درمانی طبیعی

این گل همانطور که از نام آن برمی‌آید، دارای ترکیبات طبیعی بوده و به هیچ عنوان مواد شیمیایی در آن به کار نرفته است. گل همیشه بهار طبیعی در برابر سرطان بسیار عالی عمل کرده و برای درمان آن فوق العاده می‌باشد. به دلیل طبیعی بودن گل همیشه بهار از آن برای ترمیم زخم‌های پوست و همچنین تقویت کلاژن پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خواص خوراکی و درمانی پرورش گل همیشه بهار

همانطور که بیشتر اشاره کردیم پرورش گل همیشه بهار نه تنها از جنبه تزیینی، بلکه درمانی و دارویی هم بسیار سودمند است.  مهم‌ترین مصرف این گیاه به عنوان دمنوش می‌باشد.  از آن، برای نفخ معده، روده و همچنین برطرف کننده ورم و التهاب معده مصرف می‌گردد. از همه مهم‌تر از بروز سرطان لوزالمعده و روده بزرگ هم جلوگیری به عمل می‌آورد. برای رفع خستگی و اضطراب، حمام با روغن گل همیشه بهار یک پیشنهاد فوق العاده خواهد بود. جهت تسکین سردردهای میگرنی و مزمن، گل همیشه بهار همانند یک مسکن عالی عمل می‌کند و در کاهش فشار خون فوق العاده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *