گل و گیاه

انواع بگونیا و فوت و فن‌های پرورش آن

انواع بگونیا

اصولاً علاقه‌مندان به پرورش گل و گیاه، انواع بگونیا را بهترین گزینه برای نگهداری در محیط منزل و محیط کار خود می‌دانند. این گیاه به گل عروس معروف است که در کشور ما رونق فراوانی دارد. اصولاً بگونیا در آپارتمان شرایط مناسبی جهت رشد و نگهداری خواهد داشت. به همین خاطر اغلب آپارتمان نشین‌ها به آن علاقه خاصی دارند. چراکه به فضای محیطشان رنگ زیبایی می‌بخشد. در این مطلب به معرفی بگونیا، انواع آن و همچنین موارد مهم در رشد پرورش آن می‌پردازیم.

معرفی گیاه بگونیا

اگر از علاقمندان خرید اینترنتی گیاهان آپارتمانی در اصفهان یا شهر خود باشید، حتما بگونیا را می‌شناسید. بگونیا گیاهی گلدار و زینتی از خانواده بگونیا است. این گیاه دارای گل‌های رنگارنگ و برگ‌های زیبا می‌باشد. بگونیا انواع مختلفی دارد که برای پرورش در خانه، باغچه و گلخانه مناسب است. این گیاه اغلب در رنگ‌های صورتی، قرمز و سفید یافت می‌گردد. بعضی از آنها فاقد گل بوده و برخی هم گلدار هستند.  این گیاه اصولاً در نواحی آفریقا، آمریکا و مناطق مرطوب آسیایی به خوبی رشد و نمو دارد. بیشتر گونه‌های بگونیا سبز و زیبا بوده و در محیط‌هایی با گرمای شدید و یا حتی خشک هم یافت می‌گردند.

انواع مختلف گیاه بگونیا

همانطور که بیشتر اشاره کردیم بگونیا دارای گونه‌های مختلفی است که معروف‌ترین آنها در ادامه توضیح داده می‌شوند:

بگونیا عروس

بگونیای عروس یکی از گل‌های زیبا برای تزیین و نگهداری در خانه به شمار می‌آید که دارای گل‌هایی به رنگ سفید، قرمز و صورتی است. برگ‌های بگونیای عروس به شکل براق با ساقه‌های سرخ می‌باشد. از مهمترین خصوصیات این نوع بگونیا، نیاز به نور فراوان است. درحالی‌که اگر این گونه در فصل تابستان در مقابل نور مستقیم خورشید باشد، امکان سوختن برگ‌ها وجود دارد. به این نکته توجه داشته باشید که خاک بگونیای عروس از نوع زهکشی شده باشد.

بگونیای رکس

بگونیای رکس که به بگونیای نقاشی شده یا بگونیای تجملی هم معروف است، دارای برگ‌های مارپیچی و کنگره‌ای است که همین ویژگی به زیبایی هرچه بیشتر آن می‌افزاید. بگونیای رکس برای رشد خود به مکانی روشن با نور غیر مستقیم نیازمند می‌باشد. یکی از خصوصیات بارز این گیاه عدم مقاومت آن در برابر سرما و یخبندان است و در فصل زمستان در واقع فعالیتی ندارد. بگونیای رکس عاشق رطوبت بوده و از فصل بهار تا پاییز باید به سرعت آبیاری گردد.  نکته قابل توجه آنکه گلدان‌های بگونیا رکس باید سالی یک بار تعویض گردند. برای تکثیر این گیاه، اغلب به صورت قلمه یا تقسیم بوته پیش می‌روند.

انواع گیاه بگونیا

بگونیا رکس

انواع بگونیا تکمه‌ای

از پرطرفدارترین نوع بگونیا می‌توان به بگونیای تکمه‌ای اشاره نمود. این گونه رطوبت فراوان و نور غیر مستقیم خورشید را می‌طلبد. بگونیای تکمه‌ایی از نظر ظاهری دارای ساقه‌های ضخیم و گوشتی است که اغلب در رنگ بندی‌های مختلفی دیده می‌شود. هنگام رشد این گونه حتماً باید مواظب ارتفاع و قد گیاه بود. در صورتی که ارتفاع آن به ۵ سانتی‌متر برسد، باید گلدان آن را تغییر داد.

نوع همیشه گلدار

گل بگونیا یکی از گل‌هایی‌ است که اصولاً در خانه و در گلدان‌ها نگهداری می‌شود. حال بگونیای همیشه گلدار با ارتفاع ۱۵ تا ۳۵ سانتی‌متر جزء بهترین گل‌های رنگی است. این گل‌های آن دارای رنگ ارغوانی و سبز، هستند. برای کاشت بذر بگونیای همیشه گلدار، بهتر است در اواخر زمستان اقدام گردد و به هیچ عنوان خاک آن را نپوشانید. گل بگونیای همیشه گلدار نیاز به رطوبت فراوان دارد. پس بهتر است که مدام مورد آبیاری قرار گیرد.

انواع بگونیا توت فرنگی

بگونیای توت فرنگی که به گیاه ساکسی فراگا هم معروف است، دارای شاخه‌های رونده بوده که برای پوشاندن زمین هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه اگر در گلدان کاشته شود، یک منظره زیبا را خلق می‌نماید. بگونیای توت فرنگی اصولاً در مکان‌های روشن البته با نور غیر مستقیم رشد می‌یابد. برای اینکه رطوبت گیاه به خوبی تامین شود، بهتر است که زیر گلدان آن مقداری سنگ ریزه استفاده کنید تا گیاه با آب زیر گلدان‌ها تماس مستقیمی نداشته باشد.

گونه ببری

یکی دیگر از انواع بگونیا، معروف به ببری است که زیبایی خاص و منحصر به فردی دارد. یکسری لکه‌های سبزِ روشن روی برگ‌های آن به چشم می‌خورند که با رنگ اصلی خودِ گیاه در تضاد هستند. همین ترکیب رنگ آن را شبیه به پوست ببر کرده است. دندانه‌های ریز و کرکی شکل هم در لبه‌های برگ مشهود می‌باشند.

پرورش بگونیا

بگونیا ببری

بگونیای هلندی یا هیمالیس

بگونیای هیمالیس دارای ساقه قرمز رنگ با برگ‌های براق و چرمی شکل است. نوع هلندی بگونیا به نور و رطوبت زیاد احتیاج دارد. این گونه اصولاً در رنگ‌های صورتی، قرمز و نارنجی یافت می‌گردد.

بگونیا مخملی

این گونه همانطور که از نام آن برمی‌آید، دارای برگ‌های مخملی با رگ برگ‌های اصلی و ضخیم است که به دو قسمت نامساوی تقسیم می‌گردد. نور مورد نیاز گیاه بگونیا باید خیلی زیاد باشد و اصولاً از رطوبت بالایی هم برخوردار است.

فوت و فن‌های پرورش گیاه بگونیا

در پرورش و نگهداری از انواع بگونیا که از گیاهان آپارتمانی آویزی هم به شمار می‌رود باید یک سری شرایط یا فوت و فن‌هایی را دانست تا بتوان بهترین بگونیا را داشت. در ادامه مطلب به بررسی این فوت و فن‌ها می‌پردازیم.

تابیدن نور خورشید به مقدار زیاد

اصولاً گونه‌های مختلف بگونیا طرفدار نور بوده و حتی در صورت عدم دسترسی به نور کافی، گلدهی آنها متوقف می‌گردد. برای پرورش و نگهداری بگونیا باید فضای پرنوری را در نظر گرفت تا گیاه گلدهی مناسبی داشته باشد و پرورش آن مطلوب گردد.

آبیاری به اندازه و مطلوب

نکته جالب توجه آنکه آبیاری گیاه بگونیا نباید مداوم و همیشگی باشد. زیرا بگونیا دارای ساقه‌های ضخیم و محکم است که توانایی نگهداری آب را در مدت زمان طولانی دارد. در صورتی که آبیاری گیاه بیش از حد طول بکشد، باعث پوسیده شدن گیاه و زردی برگ‌های آن می‌گردد. بهتر است آبیاری آن هفته‌ای یک بار انجام شود. هنگام آبیاری به این نکته توجه داشته باشید که شاخ و برگ گیاهان زیادی خیس نشود. زیرا باعث کپک و پوسیدگی آنها می‌گردد.

نگهداری بگونیا

نگهداری بگونیا

به تعادل رساندن دما

انواع بگونیا اغلب در دمای ۱۸ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد قابلیت تحمل دارد و بیش از این دما را نمی‌تواند دوام بیاورد. محیط‌های سرد برای نگهداری بگونیا مطلوب نخواهد بود. همچنین مراقب باشید که این گیاه در نزدیکی وسایل گرمایشی قرار نگیرد. چرا که باعث از بین رفتن آن می‌گردد.

خاک غنی از مواد اولیه برای انواع بگونیا

خاک بگونیا باید اسیدی، نرم، حاوی مواد عالی و زهکشی مناسب باشد. مخلوطی از خاک برگ، خاک باغچه و ماسه پیشنهاد می‌گردد. اصولاً از خاک رس برای نگهداری این گیاه استفاده نمی‌شود. زیرا این خاک سنگین است، برای آبیاری هم مناسب نخواهد بود و اجازه ورود و خروج هوا را نمی‌دهد. برای رشد بهتر می‌توانید از خاک کمپست یا ترکیب خاک برگ و پیت ماس با هم استفاده کنید.

کوددهی به روش‌های علمی

بگونیا به کودهای کم غلظت اما با تناوب زیاد نیاز دارد. کودهای مخصوص گیاهان گلدار قلیایی توصیه می‌گردد. میزان کود هم بسته به نوع بگونیا متفاوت است. بهتر است هفته‌ای یک بار کوددهی انجام گردد. یکی از بهترین روش‌های علمی جهت کوددهی این گیاه، لایه ورمی کمپوست به خاک می‌باشد.

روش‌های مختلف تکثیر انواع بگونیا

جهت تکثیر گیاه بگونیا در فصل‌های مختلف سال اصولاً از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود که مهمترین روش‌های تکثیر آن شامل تکثیر با کاشت بذر، تکثیر با کاشت غده، تکثیر با قلمه ساقه، تکثیر با قلمه برگ و تکثیر به روش تقسیم بوته می‌باشد.

سخن پایانی

گیاه بگونیا با برگ‌های لطیف و جذاب خود یک مهمان فوق العاده برای منزل و محیط کار شما می‌باشد. اغلب همه ما گیاه بگونیا را می‌شناسیم و از تماشای آن لذت می‌بریم. در این مطلب تلاش کردیم تا نکات مهم را درباره رشد و پرورش گیاه بگونیا به شما ارائه دهیم، امیدواریم که مفید واقع گردیده باشد. در صورت ابهام یا سوالی در رابطه با خرید و نگهداری این گیاه، می‌توانید از مشاوران گلفروشی آنلاین نیکراه کمک بخواهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *