گل و گیاه

 آشنایی با گل‌های کاغذی و نکات مهم نگهداری انها

انواع گل کاغذی

اگر شما ساکن یک منطقه معتدل هستید و می‌خواهید در همه فصول سال از گل‌ها بهره ببرید، انواع گل کاغذی همان چیزی است که به دنبال آن می‌گردید. گیاه گل کاغذی را می‌توان در گلدان، طاقچه‌های چوبی، نرده‌ها، پوشش زمین و یا حتی به صورت بونسای نگهداری نمود. با شرایط نگهداری درست، گیاه از اوایل بهار تا اواسط تابستان گلدهی دارد و یکی از بهترین انتخاب‌ها برای کسانی است که ترجیح می‌دهند به جای خرید آنلاین دسته گل لاکچری یا خرید اینترنتی باکس گل در اصفهان یا شهر خود، یک گیاه گل‌دار زیبا و ماندگارتر داشته باشند. از آنجایی که این گل، مخصوص مناطق گرمسیر است، اگر بخواهید آن را در مناطق سردسیر پرورش دهید باید آن را در منزل نگهداری نمایید. در این مطلب قصد داریم تا به معرفی گل کاغذی، انواع آن و نکات مهم در نگهداری و مراقبت از آنها بپردازیم.

گل کاغذی چیست؟

گل کاغذی گلی است که خاستگاه اصلی آن مناطق گرمسیری و نواحی نیمه گرمسیری آمریکای جنوبی بوده و برای اولین بار در برزیل یافت گردید. این گیاه، یک درختچه با رشد بسیار زیاد دارد که به تناسب گونه گیاه، ارتفاع آن متفاوت خواهد بود. گل کاغذی یک نوع گیاه است که به سمت بالا رشد می‌کند و آویزان نیست. برگ‌های این گل نسبتاً سبز روشن و تخم مرغی شکل هستند، روی ساقه‌های آن خارهای خشنی به چشم می‌خورد.  در استان‌های گیلان، مازندران، بوشهر، خوزستان و فارس انواع مختلف آن یافت می‌گردد.

آشنایی با انواع گل کاغذی

احتمالاً تاکنون در مورد گل‌های کاغذی چیزی شنیده باشید؛ این گل دارای گونه‌های متفاوتی است و نحوه نگهداری آن بسیار آسان و راحت است. گل‌های کاغذی را می‌توان در نژاد‌های خاردار، کوتوله، غول پیکر و بدون خار هم مشاهده نمود. در ادامه متن انواع این گل را به شما معرفی می‌کنیم.

گل کاغذی ساندر

ساندر از گونه‌های ویژه گل کاغذی به شمار آمده که رنگ آن زرد است. زیبایی این گل باعث شده تا بسیاری افراد برای خرید آن اقدام نمایند. گل کاغذی ساندر از ظاهر زیبا و جذابی برخوردار بوده و می‌تواند به نمای خانه شما حس آرامش را هدیه دهد.

انواع گل کاغذی

انواع گل کاغذی

نوع کوتوله

گل‌های کاغذی در نوع کوتوله برای محل‌هایی همچون سبدهای آویزان، خانه‌ها و دیوارها گزینه پیشنهادی هستند. این گل‌ها به انواع هلن جانسون و پیکسی صورتی دسته‌بندی می‌شوند.

گل باشکوه

از نام این گل مشخص است که دارای برگ‌های زیبا و باشکوهی است. برگ‌های آن تیز و صورتی رنگ هستند. به این نکته توجه داشته باشید این نژاد از گل کاغذی نسبت به نژادهای دیگر بیشتر دیده خواهند شد. گل‌های این گل شبیه به گلبرگ هستند و بسیاری از افراد آن را به عنوان گل کاغذی مصری هم می‌شناسند زیرا  قلمه آن گل از مصر آمده است.

انواع گل کاغذی گلابرا

گل کاغذی گلابرا از کشور برزیل بوده و دارای شاخه‌های تیغ‌دار قهوه‌ای است، شاخه‌های تیغ‌دار باعث جلوه و زیبایی چندین برابری این گل شده‌اند. گلبرگ‌های این گل را می‌توان در رنگ بندی‌های متفاوتی مشاهده و خریداری نمود.

گونه رفول شن

از نژادهای مهم گل کاغذی، گونه رفول شن است که شاخه‌های بلند و ارغوانی آن تمام افراد را به خود مجذوب می‌کند. در صورتی که قصد خرید گل کاغذی را دارید، ما به شما گل رفولشن را پیشنهاد می‌دهیم.

نوع برزیلی

این گل، جزء نژادهای گل کاغذی است. برگ‌های دراز و شاخه‌های گلدار آن موجب شده تا شناخت آن بسیار آسان گردد، گلبرگ‌های این گل به طور عادی ارغوانی است.

گل کریمسون لیک

احتمالاً شما هم بارها گل‌های کریمسون لیک را از نزدیک دیده‌اید. این گل‌ها دارای برگ‌های بزرگ و بیضی شکل هستند، نگهداری از آن می‌تواند نهایت لذت را برای شما ایجاد کند.

انواع گل های کاغذی

انواع گل کاغذی

انواع گل کاغذی ابلق

گل ابلق کاغذی دارای رنگ بندی بسیار متفاوت و خاصی است. به طور کامل می‌توان آن را در رنگ بندی‌های سبز و زرد مشاهده نمود. این گل در اماکن گرمسیری رشد و پرورش خوبی دارد.

گونه بوگیناوا

گل‌های کاغذی در نژادهای کوچک و بزرگ یافت می‌شوند. یکی از نژادهای محبوب این گل که دارای اندازه بسیار بزرگی هم هست، گونه بوگیناوا می‌باشد.  این گل طول عمر بسیار زیادی دارد و رنگ‌ آن سبز و کمی مایل به زرد است.

گونه سیفری

سیفری از دیگر نژادهای گل کاغذی است که رنگدانه‌های آن  به رنگ صورتی بوده که محبوبیت بسیار زیادی در میان افراد دارد. برای خرید این گل به گل فروشی‌های اینترنتی مراجعه کنید.

گل کاغذی نیمه کوتوله

از دیگر انواع گل‌های کاغذی رونده، گل‌های نیمه کوتوله است که می‌توان آن را در محل‌هایی که فضای کافی دارند قرار داد. این نمونه از گل‌های کاغذی برای رشد در گلدان، مقداری بزرگ هستند. بهترین محل  رشد برای آنان، کاشتن در خاک یا باغچه است.

نوع غول پیکر

گل‌های کاغذی غول پیکر بسیار زیبا بوده و وجود این گل‌ها در محیط، زیبایی خاصی به آن می‌بخشد. این گل، بسیار بزرگ بوده و برای رشد به فضای بسیاری نیاز خواهد داشت. برای زیباتر کردن فضای حیاط و  باغچه‌، گل‌های کاغذی غول پیکر گزینه مناسبی هستند. این گل‌ها در دو دسته پادشاه نارنجی و جیمز واکر تقسیم بندی می‌شوند. پادشاه نارنجی ارتفاعی بین ۶ الی ۹ متر دارد. این گل شکوفه‌های نارنجی آتشین زیبایی داشته که می‌تواند ،زیبایی و جذابیت خاصی را به محیط ببخشد. نمونه دیگری از انواع گل‌های کاغذی غول پیکر، گل‌های جیمز واکر است. این گل، شکوفه‌های بنفش مایل به قرمز و رنگ مرکزی سفیدی دارد، که تقریباً در تمام فصول سال می‌توانید گل‌های زیبای آن را ببینید.

انواع رنگ بندی گل کاغذی

به طور کلی گل‌های کاغذی را می‌توان در رنگ بندی‌های متفاوتی یافت. رنگ‌بندی‌ها شامل سفید، صورتی، نارنجی، بنفش، زرد، سبز و قرمز می‌باشد. بهتر است بدانید که این گل را می‌توان به صورت دو رنگ یا حتی رنگ رنگی یافت کرد.

رنگ بندی گل کاغذی

رنگ بندی گل کاغذی

نحوه مراقبت و نگهداری از انواع گل کاغذی

برای نگهداری و مراقبت از گل کاغذی شرایطی مورد نیاز است. این شرایط شامل موارد زیر هستند:

نور مناسب برای گل کاغذی

یکی از نکات بسیار مهم جهت نگهداری گل کاغذی، انتخاب نور مناسب برای رشد آن است. برای اینکه این گیاه، رشد مطلوبی داشته باشد، حتماً باید حدود ۵ الی ۷ ساعت در روز نور مستقیم ولی فیلتر شده برایش فراهم شود. اگر نور مورد نیاز گیاه کم باشد؛ گل کاغذی رشد بدی داشته و به هیچ عنوان گلدهی نخواهد داشت. در مناطق سردسیر و در فصل زمستان این گیاه را به داخل منزل منتقل کرده و یا روی آن را نایلون یا پتو بپوشانید.

آبدهی اصولی و مناسب

گل کاغذی جزء آن دسته از گیاهانی است، که تحمل نگهداری آب در آن بسیار بالا بوده و در برابر کم آبی مقاومت بالایی دارد. بهتر است آب مورد مصرف در آبیاری گل کاغذی تصفیه شده باشد. گل کاغذی تمایلی به خیس ماندن مکرر ندارد. هفته ای یک بار خاک را با انگشت امتحان کنید تا میزان رطوبت آن را بسنجید، اگر دو سانتی‌متر بالای سطح خاک خشک بود، می‌توانید گل را ابیاری کنید. اگر این گیاه را تازه تهیه کردید، در دو نوبت صبح و بعد از ظهر آن را آبیاری نمایید تا خاک مرطوب گردد.

خاک مورد نیاز انواع گل کاغذی

خاک گل کاغذی باید زهکشی خوبی داشته باشد و بتواند آب را از خود دفع کند. اگر خاک، زهکشی مناسبی نداشته باشد، ریشه‌هایش به سرعت پوسیده می‌شوند. این گیاه در خاکی که مقداری اسیدی باشد، رشد بهتری خواهد داشت. اگر خاک قلیایی بود، قلیایی بودن آن را با کمی کود اسیدی می‌توان از بین برد. هر چه خاک غنی‌تر باشد، نیاز به کود مکمل کمتر می‌گردد. از خاک‌های سبکی که در بازار موجود هستند، می‌توان برای این گل استفاده کرد. البته ترکیبی از خاک برگ، پرلیت و ورمیکولیت بسیار مناسب است.

دمای مطلوب

گل کاغذی گیاهی نسبتا مقاوم است و تحمل دمای بسیار بالایی داشته به طوری که می‌تواند حدود ۴ تا ۲۶ درجه سانتی‌گراد را تحمل نماید. برای اینکه این گیاه داخل منزل به خوبی رشد کند، توصیه می‌گردد که دمای محیط، بین ۱۵ تا ۲۱ درجه سانتی‌گراد باشد.

نگهداری از انواع گل کاغذی

نگهداری از گل کاغذی

زمان مناسب جهت هرس کردن گیاه

هر چقدر گل کاغذی را به صورت منظم هرس کنید، شکل ظاهری آن بهتر خواهد شد. هرس کردن به گیاه کمک می‌کند تا اندازه و شکل شاخه‌های گیاه، قابل تنظیم باشد و همیشه فرم بوته یا درختچه را حفظ کند. بهترین زمان برای هرس کردن این گیاه، پاییز یا انتهای فصل رشد است. این کار باعث می‌شود تا گیاه، ظاهر جذاب‌تر و بهتری داشته باشد. حتماً هنگام هرس کردن از دستکش استفاده کنید تا مثل هرس کردن پیچک سمی باعث ایجاد حساسیت و جوش پوستی نگردد.  از دیگر نکات مهم در هرس کردن این گیاه آن است که در زمان مناسب، گیاه هرس شود. میزان رشد و رویش گیاه بیشتر از میزان گلدهی آن است و به جای گل تعداد خارهای بلند روی ساقه‌ها بیشتر می‌شود. در صورتی که بتوانید گیاه را به موقع هرس کنید می‌توانید از آن یکی از زیباترین انواع بونسای را شکل دهید و از زیبایی آن لذت ببرید.

نحوه تمیز کردن گلبرگ‌های گل کاغذی

برای تمیز کردن برگ‌ها و گل‌های این گیاه، یک دستمال آغشته به آب ولرم، بهترین وسیله تمیز کاری است. ماهی یک بار پشت و روی برگ‌ها را با دستمال تمیز کنید. بهتر است یک ظرف پر از آب و سنگریزه زیر گلدان بگذارید.

تعویض به موقع گلدان

در تعویض گلدان‌های انواع گل کاغذی بهتر است عجله نکنید، چون ریشه‌های آن باید کاملاً گلدان را پر کنند. بهترین زمان تعویض آن قبل از شروع فصل رشد گیاه است. به طور دقیق نمی‌توانید تشخیص دهید چه زمانی باید گلدان را عوض کرد. هر دو سال یا هر سه تا ۵ سال یک بار بهترین زمان تعویض گلدان است.

تکثیر گل کاغذی

برای تکثیر گل کاغذی می‌توانید از دو روش استفاده کنید: قلمه زدن و استفاده از بذر.

برای تکثیر گیاه با روش قلمه زدن، می‌توانید در فصل رشد گیاه، معمولا در بهار و تابستان، ساقه‌ای نرم و جوان به طول 10 تا 15 سانتیمتر را که دارای حداقل چهار گره است با یک تیغ تیز و ضدعفونی شده جدا کنید، آن را به هورمون ریشه زایی آغشته کرده و در یک گلدان به قطر 9 تا 11 سانتیمتر بکارید. برای ریشه زدن و رشد این قلمه جدید لازم است که همه شرایط لازم گیاه، از جمله نور، دمای مناسب و آب کافی را برای آن فراهم کنید. پس از اینکه گیاه ریشه زد و رشد کرد، می‌توانید آن را به محل مورد نظر منتقل کنید.

برای کاشت گیاه از طریق بذر نیز می‌توانید در فصل پاییز، بذرهایی که در وسط گل‌های ریز گیاه قرار دارد از غلاف جدا کرده و خشک کنید. بذرها را در هر فصل سال می‌توانید بکارید اما باید گلدان را در محیط گرمی قرار دهید. جوانه زدن گیاه با این روش، زمان بر است و ممکن است یک ماه یا بیشتر طول بکشد. به طور کلی، تکثیر این گیاه از طریق قلمه راحت‌تر و سریع‌تر است.

جمع‌بندی نهایی

همانطور که در این مطلب توضیح دادیم، انواع گل کاغذی از گل‌هایی هستند که شکل و ظاهری جذاب و زیبا دارند و در گونه‌های مختلفی یافت می‌شوند. شرایط نگهداری و تکثیر گل کاغذی متفاوت است. نوع شکوفه، اندازه، ارتفاع، رنگ و دیگر موارد همه با هم فرق دارند. به طور کلی، باید بدانید که این گیاه در صورتی که نور کافی و مناسب نداشته باشد، رشد خوبی هم نخواهد داشت.  نحوه نگهداری از آن بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب، سعی کردیم، نمونه‌های مختلف و نکات مربوط به نگهداری گل کاغذی را برای شما ذکر کنیم. امیدواریم که مفید واقع گردیده باشد.

دیدگاهی در مورد “ آشنایی با گل‌های کاغذی و نکات مهم نگهداری انها

  1. شاهرخ هیجانی گفت:

    سلام، خیلی وقت بود که نیاز داشتم با گل کاغذی آشنا بشم و انواع و شرایط نگهداری رو یاد بگیرم، از مقاله لذت بردم، واقعا جالب و آموزنده بود،،، خدا قوت و سپاسگزارم

  2. شیرازی گفت:

    ممنون، دست کم بگین چه جوری قلمه بگیریم.

    1. admin-gol گفت:

      روش قلمه گرفتن از گیاه به مقاله اضافه شد
      با سپاس از توجه شما

  3. محسن گفت:

    با درود و سپاس زخمت زیادی کشیدید ولی به روش تکثیر آن اشاره ای نکرده اید!

    1. admin-gol گفت:

      با سپاس از توجه شما
      روش های تکثیر گیاه به مقاله اضافه شد.

  4. جلیل دهقانی گفت:

    توضیحات بسیار کامل وعالی بود نهایت استفاده را بردم
    با تشکر از شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *