گل و گیاه

آشنایی با انواع گل اطلسی و راهنمای پرورش آن

پرورش گل اطلسی

موضوع مقاله امروز نکات مهم در پرورش گل اطلسی و شناخت انواع این گل زیباست. امروزه گیاهان و گل‌ها با گونه‌های مختلفی موجود هستند و هر کدام زیبایی منحصر به فردی دارند. در میان آنها گل اطلسی، گیاهی زیبا و گلدار بوده که با نام علمی پتونیا معروف می‌باشد. این گل به دلیل زیبایی و رنگارنگی، بسیار مورد توجه علاقه‌مندان به گل قرار گرفته است. اطلسی، گیاهی زینتی است که در شرایط مناسب، حتی به صورت یک ساله و یا چند ساله هم رشد خوبی خواهد داشت. این گیاه از قدیم در خانه‌های ایرانی مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

شما می‌توانید برای خرید اینترنتی گیاهان آپارتمانی در اصفهان و یا خرید باکس گل ارزان در اصفهان و یا خرید سایر انواع گل آرایی‌ها به مجموعه نیکراه مراجعه کنید. گل فروشی نیکراه یکی از بهترین‌ها در فهرست گل فروشی های اصفهان است که زیباترین گیاهان را با مناسب‌ترین قیمت به صورت حضوری و اینترنتی به فروش می‌‌رساند. در ادامه این مطلب، ابتدا به معرفی و مشخصات گل اطلسی پرداخته و سپس روش‌های پرورش و نگهداری آن را شرح می‌دهیم.

معرفی گل اطلسی

پیش از پرداختن به پرورش گل اطلسی  بهتر است ابتدا با آن آشنا شویم. اطلسی از گیاهان حساس به سرما شناخته می‌شود. این گیاه، بعد از کاشت، رشد نسبتا سریعی خواهد داشت. به طوری که حتی ارتفاع آن به ۶۰ سانتی‌متر می‌رسد. این گیاه بومی آمریکایی جنوبی است و یک انتخاب عالی برای باغبانان است. به طوری که به صورت گسترده در محوطه سازی استفاده می‌گردد. نام گیاه اطلسی، از یک واژه فرانسوی گرفته شده که به معنای تنباکو است. اطلسی، جزء گیاهان علفی با ساقه نیمه چوبی بوده که گل‌هایش به شکل قیف هستند. این نوع گل، تنوع گونه فراوانی داشته و هر ساله نوع جدیدی از اطلسی وارد بازار می‌شود. اطلسی‌ها از لحاظ نوع گل، ممکن است کم پَر یا پُر از پَر باشند.

خصوصیات و ویژگی‌های گل اطلسی

گیاه اطلسی دارای خصوصیات و ویژگی‌های منحصر به فردی است که آن را از دیگر گل‌ها متمایز خواهد کرد. از خصوصیات مهم آن می‌توان موارد زیر را مورد بررسی قرار داد.

تنوع و رنگ‌بندی بالا

از مهمترین ویژگی‌های جذاب گل اطلسی می‌توان به تنوع رنگبندی آن اشاره کرد. این گل، در رنگ‌های مختلفی همانند: زرد، سفید، قرمز، صورتی، بنفش و دیگر رنگ‌ها یافت می‌گردد. این تنوع در رنگ،‌ به هر فرد با هر سلیقه‌ای این امکان را داده تا گونه اطلسی با رنگ دلخواه خود را برای پرورش انتخاب کرده و به فضای خانه خود جلوه خاصی دهد.

ویژگی های گل اطلسی

ویژگی‌های گل اطلسی

جلوه زیبا و رشد سریع از مزایای پرورش گل اطلسی

اطلسی جزء آن دسته از گیاهانی است که با سرعت بسیار بالا رشد می‌کند. این ویژگی باعث شده که در مدت زمان کوتاه ،گل‌های بسیاری بر روی آن شکوفا شوند و به محیط اطراف، جلوه خاصی بخشند. رشد سریع، از دلایل محبوبیت بالای این گل در میان علاقه‌مندان به باغبانی است.

برخورداری از ظاهری شکوفه‌ای

شکوفه‌های گل اطلسی به شکل بزرگ و گرد هستند و گلبرگ‌های آن بسیار زیبا و باشکوه جلوه می‌کنند.

راهنمای نگهداری و پرورش گل اطلسی

این قسمت از مقاله را به بررسی شرایط نگهداری و مراقبت از گل اطلسی اختصاص داده‌ایم تا با نگهداری اصولی بتوانید برای مدت‌های طولانی از آن بهره ببرید.

میزان نور مناسب گیاه اطلسی

اطلسی هم مانند دیگر گیاهان به نور فراوانی نیاز دارد. برای رشد و گلدهی بهتر، حداقل ۵ ساعت نور خورشید در روز برای آن الزامی است. هر چقدر میزان نور دریافتی گیاه اطلسی بیشتر باشد، رشد آن هم بیشتر خواهد بود. در صورتی که گیاه اطلسی دچار کمبود نور گردد، رنگ برگ‌ها پریده شده و تعداد گل‌ها هم کاهش خواهند یافت. اصولاً برای اطلسی‌هایی که در داخل منزل قرار دارند، می‌توانید از چراغ‌های رشد گیاه استفاده نمایید. این چراغ‌ها نور بسیار مناسب برای رشد گیاه فراهم می‌آورند.

آب مورد نیاز برای پرورش گل اطلسی

اطلسی‌ها به آبیاری منظم نیاز داشته و خاک آنها باید همیشه کمی رطوبت داشته باشد. اگرچه اطلسی تا حدی به خشکی مقاوم بوده، اما در صورت آبیاری کم، تعداد و عمر گل‌ها کاهش خواهد یافت. برای تعیین زمان آبیاری باید سطح خاک را بررسی کنید. اگر رطوبت سطح خاک از بین رفته بود و یا خشک شده بود، آن را آبیاری نمایید و از خشک شدن لایه‌های زیرین جلوگیری به عمل آورید.

نگهداری گل اطلسی

شرایط نگهداری گل اطلسی

خاک غنی از مواد عالی

برای اینکه گیاه از خاک بازهکشی مناسب بهره ببرد، باید حتماً بتواند آب را به خوبی جذب کند و از رطوبت زیاد و ریزش آن جلوگیری کند. برای بهبود زهکشی خاک از مقداری ماسه یا پیلیت استفاده کرده و آن را به خاک بیافزاید.

کود دهی به موقع برای پرورش گل اطلسی

اگر قصد دارید از گیاه اطلسی همیشه با طراوت و شاداب خود لذت ببرید، بهتر است از کود مناسب برای تغذیه آن غافل نشوید. هرگاه برگ‌های اطلسی زرد شدند، نشانه کمبود آهن است که باید با کود حاوی آهن آنها را جبران نمایید.

 هرس و مراقبت به موقع از گیاه

برای حفظ سلامت و زیبایی اطلسی‌ها باید به مراقبت منظم و دوره‌ای آنها توجه شود. این امر شامل برداشت گل‌های پژمرده، کاشت مجدد و کنترل آفات و بیماری‌هاست.

انواع گل اطلسی

به طور کلی، گل‌های اطلسی در دو نوع پاکوتاه و پا بلند موجود هستند. نوع پا بلند برای آویز در سبدها و جعبه‌های گل به کار برده می‌شوند و نوع پاکوتاه برای کاشت در باغچه و گلدان ایده‌آل خواهند بود. انواع مختلفی از گل اطلسی که از محبوب‌ترین انواع گل های تابستانی موجود است. از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به گراندی فلورا، چند فلورا و گونه‌های دنباله‌دار اشاره کرد. هر نوع از گونه‌ها ویژگی‌ها و عادات رشد منحصر به فرد خود را دارند که انتخاب نوع مناسب برای نیازهای باغبانی بسیار حائز اهمیت است.

پرورش گل اطلسی گراندی فلورا

اطلسی گراندی فلورا شکوفه‌های بزرگی دارد که قطر آن تا ۵ اینچ می‌رسد. این گل اغلب به عنوان گیاهان بستر کاشته شده و در ظروف و سبدهای بزرگ آویز می‌گردند. این گل شکوفه‌های کمتری در هر بوته دارد.

انواع گل اطلسی

انواع گل اطلسی

اطلسی مولتی فلورا

این گل گلبرگ‌های کوچکی داشته اما در هر بوته شکوفه‌های بیشتری نسبت به گل اطلسی بزرگ به چشم می‌خورند. آنها همچنین نسبت به شرایط مناسب جوی تحمل بیشتر و بهتری داشته و اغلب به عنوان گیاهان بستر رشد و نمو دارند. گل اطلسی مولتی فلورا عادت رشد فشرده‌تری نسبت به گل اطلسی معمولی بزرگ خواهد داشت.

گونه فلوریبوندا

این دسته از گل‌های اطلسی، بزرگ بوده که با شکوفه‌های فراوانِ مولتی فلورا ترکیب می‌گردند. اغلب آنها در بستر باغ یا به عنوان گیاهان کانتینری کاربرد دارند و قطر آنها حدود ۳ اینچ است. آنها به دلیل داشتن ساقه‌های بلند و شکوفه‌های بزرگ به عنوان گل‌های شاخه بریده هدیه داده می‌شوند.

پرورش گل اطلسی میلی فلورا

این نوع گل اطلسی گل‌های کوچک و ظریف با قطر حدود یک اینچ تولید کرده و عادت گلدهی فراوانی داشته و در هر گیاه شکوفه‌های زیادی تولید می‌گردد.

بهترین زمان برای کاشت گل اطلسی

زمان مناسب برای کاشت گل اطلسی به موقعیت و آب و هوای منطقه شما بستگی خواهد داشت. اطلسی گیاهی است که در فصل گرم، رشد و نمو دارد و باید پس از گذشت آخرین تاریخ یخبندان کاشته شود. در بسیاری از مناطق، این زمان در اواخر بهار یا اوایل تابستان است. قبل از کاشت گل‌های اطلسی بهتر است کمی صبر کرد تا خاک به حداقل دمای ۶۰ درجه فارنهایت برسد و به خوبی گرم شود. چراکه این گیاه در خاک سرد یا مرطوب رشد بهینه‌ای نخواهد داشت.

روش‌های تکثیر گیاه اطلسی

گل اطلسی از دو طریق بذر یا قلمه تکثیر پیدا می‌شود که در ادامه به این روش‌ها اشاره می‌کنیم.

استفاده از بذر برای کاشت و پرورش گل اطلسی

در این روش، اطلسی‌ها را ۱۰ الی ۱۲ هفته قبل از آنکه آخرین یخبندان به پایان برسد، در داخل خانه بکارید. گلدان‌های کوچک را از خاک مناسب اطلسی پر کرده و دانه‌ها را به آرامی در آنها فشار دهید. سینی یا گلدان‌ها را با پوشش پلاستیکی برای حفظ رطوبت پوشانده و آنها را در مکان و روشن بگذارید. سعی کنید خاک را مرطوب نگه داشته اما به هیچ عنوان آن را غرقاب نکنید.

تکثیر گیاه اطلسی

تکثیر گیاه اطلسی

تکثیر اطلسی با روش قلمه

برای این روش، از نوک ساقه‌های سالم و غیر گلدار قلمه‌هایی به اندازه ۱۰ الی ۱۵ سانتی‌متر برش زده و برگ‌های پایانی آن را جدا کنید. انتهای بریده شده آن را به هورمون ریشه زایی آغشته نمایید. قلمه‌ها را در مخلوط خاک مناسب در گلدان کاشته و آنها را با کیسه پلاستیکی به خوبی پوشش دهید تا رطوبت آن حفظ شود. خاک را مرطوب نگه دارید، در این صورت قلمه‌ها در عرض ۲ تا ۴ هفته، ریشه‌دار خواهند شد. هنگامی که قلمه‌ها ریشه‌دار شدند و شروع به رشد و نمو کردند، می‌توان آنها را در ظروف بزرگتر یا در بستر باغ کاشت.

بیماری‌ها و آفات از موانع اصلی پرورش گل اطلسی

به خاطر اینکه بتوانید از گیاهان اطلسی به درستی مراقبت کنید، باید بیماری‌ها و آفات آنها را شناسایی کرده و سپس پیشگیری و درمان آنها را بدانید. در ادامه، انواع آفات و بیماری‌های گیاه اطلسی را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

حلزون‌ها

حلزون‌ها دسته‌ای از آفات هستند که برگ‌ها را خورده و به گیاه آسیب می‌رسانند. برای جلوگیری از این امر، می‌توان از روش‌های مختلفی مانند استفاده از طعمه حلزون، نصب تله یا به استفاده نوار مسی در اطراف گیاه، کمک گرفت تا حلزون‌ها به دام بیافتند.

سوختگی بوتریتیس

سوختگی‌های بوتریتیس، یک بیماری قارچی به شمار می‌آید که موجب ایجاد لکه‌های خاکستری و قهوه‌ای روی برگ‌ها و گل‌ها می‌گردد. برای کنترل این بیماری می‌توان اقدامات مختلفی از جمله حذف مواد گیاهی آلوده و بهبود گردش هوا را انجام داد.

جمع‌بندی نهایی

گیاه اطلسی با الگوهای زیبا و رنگ‌های مختلف عرضه می‌گردد و یک گزینه عالی برای تزیین باغ‌های داخلی است. با رعایت نکات پرورش گل اطلسی  و استفاده از روش‌های صحیح کاشت می‌توان این گل زیبا را به خوبی پرورش داد. امیدواریم که با خواندن این مقاله در نگهداری و کاشت گل اطلسی کمکی کرده باشیم. در صورت نیاز به خرید گل اطلسی و خدمات گلفروشی آنلاین می‌توانید به گلفروشی آنلاین نیکراه مراجعه کنید و انواع اطلسی‌ها را آنلاین سفارش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *