گل و گیاه

مشکلات گل آنتوریوم و روش‌های درمان آن

بیماری های گل آنتوریوم

یکی از گیاهان بسیار زیبا که در گل آرایی و تزئین هم کاربرد دارد آنتوریوم است. به همین دلیل بسیاری از علاقمندان گل و گیاه مایل به پرورش و نگهداری از آنتوریوم هستند. اما برای نگهداری از هر گیاهی باید با بیماری‌های احتمالی و مشکلات آن آشنا بود. در این مطلب به بررسی بیماری های گل آنتوریوم و مشکلات آن می‌پردازیم. همچنین روش‌های رفع مشکلات احتمالی این گیاه را نیز بیان می‌کنیم. اگر مایل به نگهداری از این گل زیبا هستید می‌توانید آن را از طریق گلفروشی نیکراه سفارش دهید.

گل نیکراه، گل فروشی ارزان در اصفهان، عرضه کننده انواع و اقسام گیاهان آپارتمانی و انواع مختلف گل آرایی‌ها برای مناسبت‌های مختلف است. شما می‌توانید با هر میزان بودجه و برای هر نوع مناسبت، برای خرید دسته گل در اصفهان و خرید آنلاین باکس گل در اصفهان به بخش فروشگاه این مجموعه مراجعه کرده و یا با شماره‌های درج شده در سایت تماس بگیرید و سفارش خود را ثبت کنید.

آشنایی با گل آنتوریوم

این گیاه زیبا از خانواده گیاهان شیپوری بوده و زادگاه اصلی آن در جنوب آمریکا است. نام‌های دیگر این گیاه زیبا، فلامینگو و گل جادویی می‌باشد. برگ‌های زیبا و اسپات‌های رنگی از ویژگی‌های جذاب ظاهری آنتوریوم می‌باشد. در دنیا بیشتر از 1000 گونه گل آنتوریوم شناسایی شده است.  این گیاه می‌تواند گل‌هایی با رنگ‌های قرمز، سفید و نارنجی و سبز بدهد. برخی از گونه‌های آن نیز گل‌هایی به رنگ بنفش یا چند رنگ می‌دهند. محبوب‌ترین گونه‌های این گیاه زیبا شامل موارد زیر می‌باشد.

1- گل فلامینگو

برگ‌های این گونه، مخملی و شبیه به قلب است. گل‌های زیبای این گیاه دوست داشتنی شبیه به دم روباه هستند و از این نظر ظاهری کاملا متمایز از دیگر گونه‌ها دارد. فلامینگو از محبوب‌ترین انواع گیاه آنتوریوم در ایران به شمار می‌رود. مقاومت بالای این گونه در برابر بیماری های گل آنتوریوم موجب عمر بالا و ماندگاری طولانی آن شده است.

2- آنتوریوم دم خوکی

برگ‌های براق و شبیه به لنج از ویژگی‌های بارز این گونه از گیاه آنتوریوم می‌باشند. دم خوکی شباهت زیادی به فلامینگو دارد با این تفاوت که دارای یک اسپات شبیه دم خوک است. به همین دلیل این گونه با نام دم خوکی شناخته می‌شود.

انواع گل آنتوریوم

انواع گل آنتوریوم

3- گل آنتوریوم مخملی

این گونه از گیاه آنتوریوم جزء گیاهان گرمسیری محسوب می‌شود که برگ‌هایی بزرگ و رگه‌دار دارد. با وجود زیبایی منحصر به فرد برگ‌ها، در این گونه شکوفایی گل مشاهده نمی‌شود.

آنتوریوم دم سیاه، ملکه و پادشاه نیز از دیگر گونه‌های شناخته شده این گیاه هستند. شما می‌توانید انواع آنتوریوم دلخواه خود را از گل نیکراه خریداری کنید.

بیماری های گل آنتوریوم و روش‌های درمان آن

این گل زیبا گاهی با آفات و بیماری‌هایی مواجه می‌شود که به آن صدمه می‌زند. به همین دلیل لازم است با انواع بیماری‌ها و درمان مناسب آن‌ها برای پرورش گل آنتوریوم آشنا باشیم.

بیماری آنتراکنوز

اگر روی برگ‌های گیاه آنتوریوم لکه‌های قهوه‌ای رنگ ایجاد شود به بیماری آنتراکنوز مبتلا شده است. این لکه‌ها شبیه به جای سوختگی روی برگ بروز پیدا می‌کنند. نوعی قارچ از دلایل اصلی ابتلای این گیاه به بیماری آنتراکنوز است. برای جلوگیری از پیشرفت بیماری می‌توانید از برخی سموم شیمیایی مناسب آفات قارچی کمک بگیرید. مانکوزب و کاپتان از بهترین آفت‌کش‌ها برای از بین بردن این بیماری محسوب می‌شوند.

بیماری سمیت مس از انواع بیماری های گل آنتوریوم

از دیگر مشکلات آنتوریوم، سمیت مس است که به صورت لکه‌های زرد رنگ بروز می‌کند. این لکه‌ها گاهی از اوقات حالت برجسته نیز پیدا می‌کنند. برای مقابله با این بیماری، باید در استفاده از ریز مغذی‌هایی که حاوی مس هستند احتیاط کنید. مصرف زیاد بعضی از آفت‌کش‌ها و سموم نیز از دلایل اصلی بیماری سمیت مس می‌باشند.

بیماری لکه برگی

اگر گیاه با این بیماری درگیر شود لکه‌های قهوه‌ای و تیره متمایل به سیاه روی آن ظاهر می‌شود. اندازه این لکه‌ها با هم متفاوت است و در قسمت پهن برگ ایجاد می‌گردد. همچنین این بیماری، امکان سرایت به دیگر برگ‌ها و بخش‌های گیاه را نیز دارد. گونه‌ای از قارچ که در مناطق گرم و مرطوب رشد می‌کند عامل این بیماری است. قارچ‌کش‌های سیستمیک بهترین راه درمان بیماری لکه برگی می‌باشند. ریدومیل و فوزتیل آلومینیوم از جمله این قارچ‌کش ها هستند که برای درمان بیماری لکه برگی به کار می‌روند.

مشکلات گل انتوریوم

بیماری‌های گل آنتوریوم

پوسیدگی پی‌تیوم ریشه گیاه از بیماری های گل آنتوریوم

وقتی آنتوریوم به این بیماری مبتلا شود ابتدا ریشه‌های فرعی می‌پوسند. سپس پوسیدگی به ریشه‌های اصلی گیاه هم سرایت کرده و موجب مرگ آنتوریوم می‌گردد. لازم به ذگر است که این مورد از بیماری‌های آنتوریوم در هر فصل و زمانی از سال بروز پیدا می‌کند. اما در فصول گرم و خشک شدت بیشتری پیدا کرده و خطرناک‌تر است. آلوده شدن خاک یا آبی که به گیاه داده می‌شود با نوعی از قارچ دلیل اصلی این بیماری محسوب می‌شود. به همین دلیل، توصیه می‌شود برای نجات گیاه از خاک ضد عفونی شده با مواد تدخینی کمک بگیرید. رعایت اصول بهداشتی در زمان کاشت آنتوریوم نیز به پیشگیری از این بیماری کمک زیادی می‌کند.

5- سوختگی باکتریایی گیاه آنتوریوم

اگر لکه‌های سوختگی که با هاله‌ای زرد احاطه شده‌اند را روی برگ‌ها مشاهده کردید گیاه به سوختگی باکتریایی مبتلا شده است. در صورتی که بیماری گسترش پیدا کند لکه‌های سوختگی تمام برگ‌ها را فرا می‌گیرند. رشد و گسترش این بیماری وقتی هوا گرم و مرطوب باشد در گل آنتوریوم بیشتر دیده می‌شود. کاهش نسبی دما و استفاده از محلول اکسی کلراید از انتشار این بیماری باکتریایی جلوگیری می‌کند. محلول مذکور را روی برگ و ساقه گیاه بپاشید و اسپری کنید.

مطلب پیشنهادی: گل مناسب برای متولدین تیر ماه

مشکلات شایع گل آنتوریوم

علاوه بر بیماری های گل آنتوریوم گاهی مشکلاتی نیز برای گیاه پیش می‌آید. از جمله شایع‌ترین مشکلات آنتوریوم عبارتند از:

  • ریزش و رنگ پریدگی برگ‌ها: این مشکل به دلیل کمبود مواد مغذی مانند آهن، پتاسیم و نیتروژن رخ می‌دهد. بهتر از کودهای مناسب برای تغذیه گیاه کمک گرفته و آن ار در معرض نور خورشید قرار دهید.
  • کم شدن براقیت برگ‌ها: اگر آب یا رطوبت مورد نیاز گیاه تامین نشود احتمال کم شدت براقیت برگ‌های آن وجود دارد.
  • پیچ خوردگی برگ‌های گیاه: کمبود نور و آب از دلایل مهم و اصلی این مشکل به شمار می‌روند.
  • متوقف شدن رشد گیاه: اصلی‌ترین دلیل توقف رشد گیاه کمبود نور می‌باشد.

سخن پایانی

مشکلات و بیماری های گل آنتوریوم در این مطلب از گل نیکراه مورد بررسی قرار گرفت. سوالات خود را از کارشناس مجموعه نیکراه بپرسید تا در اسرع وقت پاسخ دهند. برای خرید گونه‌های گل آنتوریوم نیز می‌توانید با مشاورین فروش گل نیکراه تماس بگیرید. سایر ملزومات مورد نیاز برای نگهداری از این گیاه همچون خاک مناسب و کودهای ضروری نیز به شما معرفی می‌شود. همچنین خرید آنلاین، تلفنی و حضوری در این مجموعه امکان‌پذیر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *