آگلونما یکی از گیاهان بسیار زیبا و محبوب است که در برابر عوامل محیطی و بیماریها مقاوم است. با این حال، همچنان برخی از مشکلات برای این گیاه جذاب پیش میآید که به موجب آسیب دیدن آن میشود. شناخت مشکلات و بیماری های آگلونما و درمان آنها برای کسانی که به این گیاه زیبا علاقمندند ضرورت دارد. در این مطلب از گل نیکراه به رایجترین آفتها و مشکلاتی که آگلونما با آن مواجه میشود نظیر وارفتگی برگها اشاره میکنیم.
گل نیکراه به عنوان گل فروشی ارزان در اصفهان، از بهترین فروشگاههای حضوری و آنلاین گل و گیاه در اصفهان است. شما میتوانید برای خرید دسته گل در اصفهان، خرید آنلاین باکس گل در اصفهان و سفارش و خرید تاج گل ترحیم در اصفهان میتوان به صفحه فروشگاه این سایت مراجعه کرده و از میان محصولات مختلف، محصول مورد نظر خود را انتخاب کرده و سفارش دهید. برای اطلاعات بیشتر و درخواست راهنمایی نیز میتوانید با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید.
معرفی آگلونما و شرایط نگهداری از آن
کسانی که به گل و گیاه علاقه دارند آگلونما را به عنوان یک گیاه مقاوم میشناسند. این گیاه قادر است بدون نور نیز زنده بماند و در برابر گرما و خشکی نیز تابآوری بالایی دارد. این گیاه همیشه سبز بومی جنوب شرق آسیا و جنگلهای گرمسیری است. از آگلونما در حدود 40 گونه مختلف در جهان شناسایی شده است. برگهای نیزهای و خمیده از ویژگیهای ظاهری این گیاه زیبا محسوب میشوند. طول برگها در بیشتر گونههای آن به حدود 10 الی 30 سانتیمتر میرسد. در تمام طول روز، دی اکسید کربن توسط آگلونما جذب و اکسیژن، تولید میشود. به همین دلیل از آن به عنوان یکی از انواع گیاهان تصفیه کننده هوا نیز یاد میشود. به همین دلیل به عنوان یک گزینه عالی برای نگهداری در اتاق خواب به شمار میرود. نور کم، آبیاری متوسط و رطوبت بالا از شرایط اصلی و مهم نگهداری از آگلونما هستند.

مشکلات آگلونما
مشکلات و بیماری های آگلونما چیست؟
در این بخش، به شایعترین بیماریهایی که گیاه همیشه سبز آگلونما با آن دست و پنجه نرم میکند میپردازیم. همچنین پیشنهادهایی برای درمان و رفع این بیماریها نیز ارائه میکنیم. پس اگر از علاقمندان این گیاه زیبا هستند پیشنهاد میکنیم این مطلب را از دست ندهید.
1- زرد شدن برگها
گاهی اوقات برگهای همیشه سبز آگلونما به ویژه در قسمتهای پایین زرد میشوند. در بیشتر اوقات آبیاری زیاد موجب زرد شدن برگهای گیاه میگردد. همچنین سردی هوا نیز میتواند به بروز این مشکل در گیاه آگلونما منجر شود. بهتر است آبیاری گیاه را کم کرده و گلدان را به محیطی گرمتر منتقل کنید.
2- پژمردگی از بیماری های آگلونما
پژمردگی برگهای این گیاه زیبا از دیگر مشکلات رایجی است که با آن مواجه میشود. دلایل متعددی میتوانند باعث پژمردگی و از بین رفتن شادابی آگلونما شوند. سردی هوا از مهمترین دلایل این مشکل در این گیاه به شمار میرود. از دیگر دلایل زردی برگهای آگلونما میتوان به:
- آسیب دیدن ریشههای گیاه در زمان تعویض گلدان
- کمبود آب
- تعداد زیاد برگها در گلدان
اشاره نمود. آبیاری گیاه را بیشتر کنید و گلدان را به مکانی گرمتر منتقل نمایید.
3- کوچک شدن برگها
از دیگر مشکلات آگلونما کوچک شدن اندازه برگهای آن است. از دلایل اصلی این مشکل، کوچک بودن گلدان نسبت به اندازه ریشههای گیاه است. اگر اندازه گلدان مناسب است احتمالا خاک، مواد مغذی کافی برای رشد بهتر آگلونما ندارد. در این شرایط، تعویض گلدان و استفاده از کودهای مناسب به رفع مشکل پیش آمده برای گیاه کمک زیادی میکند. البته در کوددهی به گیاه نباید زیادهروی کرد زیرا مشکلات دیگری برای آگلونما پیش خواهد آمد.

انواع مشکلات آگلونما
4- شل شدگی و وارفتن برگها از انواع بیماری های آگلونما
وقتی برگهای آگبونما شل شده و به اصطلاح وا میرود زیبایی گیاه کاهش چشمگیری پیدا میکند. این مشکل در بیشتر اوقات به دلیل آبیاری کم در گیاه ایجاد میشود. بعلاوه کمبود رطوبت نیز از دیگر گزینههایی است که میتواند به شل شدن برگهای آگلونما منجر شود. زیرا این گیاه در گروه گیاهان رطوبت دوست دستهبندی میشود.
5- لوله شدن برگها
پیچ خوردن و لوله شدن برگهای آگلونما بیشتر به دلیل مشکلاتی نظیر خشکی هوا، کمبود مواد مغذی در خاک و آفتها بروز پیدا میکند. این مورد جزء مشکلات و آفت های آگلونما است که نسبتا شایع میباشد. بنابراین باید وضعیت گیاه را به دقت بررسی کنید تا دلیل اصلی این مشکل را شناسایی و رفع نماید. درست کردن جزیره در کنار گلدان آگلونما کمک زیادی به سلامت این گیاه زیبا میکند.
مطلب پیشنهادی: بهترین انواع گل برای اولین قرار عاشقانه
6- لکههای قهوهای روی برگ از بیماری های آگلونما
اگر هوای محیط این گیاه آلوده باشد لکههای قهوهای رنگ روی برگها نمایان میگردد. به ویژه وقتی گلدان آگلونما را در نزدیکی آشپزخانه قرار دهید با این مشکل روبهرو میشود. پیشنهاد میشود محل گیاه را عوض کرده و برگهایی که آلوده شدهاند را از آگلونما جدا کنید. گاهی بعد از غبارپاشی برگها در معرض نور مستقیم خورشید قرار میگیرند. در این وضعیت قطرههای آب مانند ذرهبین عمل کرده و برگها را میسوزانند. شکل لکههای قهوهای در این وضعیت شبیه سوختگی است.
7- شپشک
یکی دیگر از مشکلات آگلونما که تهدید جدی برای گیاه محسوب میشود شپشک است. شپشک به شکل زخمهایی پنبهای زیر و روی قاعده برگ آگلونما رشد میکند. برای از بین بردن این آفت باید از سم حشرهکش نفوذی استفاده کنید تا علائم بیماری از گیاه محو شود. پیشنهاد میشود از این سم بر اساس دستورالعمل آن و هر 14 روز یکبار استفاده شود. محلول آب و صابون نیز برای تمیز کردن برگهای آلوده آگلونما به شپشک موثر است.

انواع بیماری های اگلونما
8- پوسیدگی ریشه از بیماری های آگلونما
قارچ فوزاریوم یکی از آفات مهم آگلونما محسوب میشود که ریشه گیاه را میسوزاند. بعلاوه در صورت ابتلا به این قارچ ساقهها نرم و شل شده و کاهش حجم زیادی پیدا میکنند. برای نجات آگلونما باید برگهای آلوده را از تنه اصلی گیاه جدا کنید. سپس گلدان آگلونما را عوض کرده و خاک را تندلیزه کنید. استفاده از قارچکشها نیز به بهبود وضعیت گیاه آگلونما کمک زیادی میکند.
9- لکه برگی آگلونما
یکی دیگر از بیماری های آگلونما لکه برگی بر اثر ابتلا به نوعی بیماری قارچی است. این بیماری موجب خشکیدگی بیش از 90 درصد سطح پهن میگردد. برای رفع این مشکل باید آبیاری گیاه را کاهش داد و از تهویه مناسب در محیط نگهداری آن استفاده کرد. تنظیم درجه حرارت محل نگهداری از آگلونما به ویژه در شب نیز روی پیشگیری و درمان این بیماری قارچی موثر است.
10- سوختگی باکتریایی آگلونما
اولین علامت ابتلای آگلونما به این بیماری فاصله گرفتن برگها و سوخته شنه آنها است. در شرایطی که این بیماری در گیاه پیشرفت کرده باشد بوی پوسیدگی از آن به مشام میرسد. در هوای گرم و مرطوب این بیماری باکتریایی در گیاه آگلونما شدت بیشتری پیدا میکند. بهتر است بقایای گیاه آلوده را جمع کرده و از خاک استریل شده استفاده کنید. برخی از انواع سموم برای مقابله با این بیماری کارآمد و موثر هستند.
خرید آگلونما از گل نیکراه
برای خرید آگلونما با کیفیت بالا و ملزومات نگهداری از آن به سایت گل نیکراه مراجعه کنید. در این مجموعه آفتکشها و خاک و کود مناسب برای رشد بهتر آگلونما نیز عرضه میشود. کارشناسان مجموعه همه راهنماییهای لازم برای نگهداری از این گیاه همیشه سبز و زیبا را به شما ارائه میکنند. بعد از مشاوره بهترین نوع از آفتکش و حشرهکش برای درمان بیماری های آگلونما به شما معرفی میشود. امکان ارسال گیاهان خریداری شده به همه نقاط کشور در این گلفروشی وجود دارد.
سخن پایانی
مشکلات و بیماری های آگلونما از مهمترین اطلاعاتی است که برای پرورش آن باید کسب کنید. البته آگلونما به ندرت درگیر آفت و بیماریهای قارچی و باکتریایی میشود. چرا که این گیاه زیبا از انواع بسیار مقاوم گیاهان محسوب میشود. زرد و شل شدن برگها، عدم رشد مناسب گیاه و لکههای قهوهای روی برگها شایعترین بیماریهای این گیاه هستند. سوالات خود در زمینه آفات و مشکلات آگلونما و روشهای درمان آن را از کارشناسان گل نیکراه بپرسید.