گل و گیاه

گونه‌های مختلف آگلونما و روش نگهداری آن

انواع آگلونما

اگر از محیط یکنواخت خانه‌تان خسته شده‌اید و می‌خواهید یک دکوراسیون زیبا به آن ببخشید، به شما انواع آگلونما را پیشنهاد می‌دهیم. این گیاه آپارتمانی علاوه بر اینکه خانه شما را زیباتر می‌کند، برای حال روحی و جسمی شما هم مفید می‌باشد. در این مقاله ما در مورد یکی از گیاهان آپارتمانی که ظاهری زیبا و جذاب دارد و نامش آگلونماست و می‌توانید آن را از گلفروشی اصفهان تهیه کنید، صحبت خواهیم کرد. این گیاه علاوه بر رنگ‌های متنوعی که دارد، روش نگهداری خاصی را هم می‌طلبد.

معرفی گیاه آگلونما

گیاه آگلونما گیاهی است که زادگاه اصلی آن جنگل‌های گرمسیری آسیا می‌باشد. این گیاه، بیشتر در شرایطی که نور غیر مستقیم آفتاب به آن بتابد، رشد می‌کند. آگلونما برگ‌های زیبایی داشته و ارتفاع آن می‌تواند تا ۲۰ اینچ برسد. آگلونمای سبز شرایط نگهداری آسانی دارد. شما به راحتی می‌توانید آگلونمای سبز را در خانه‌تان پرورش دهید. این گیاه خیلی پرشاخ و برگ نیست و سایز فشرده‌ای دارد. نکته‌ای که شما باید در مورد آگلونما در نظر بگیرید این است که این گیاه را باید دور از دسترس افراد دیگر و حیوانات خانگی قرار دهید. زیرا این گیاه هم برای انسان‌ و هم برای حیوانات سمی هستند.

انواع آگلونما

آگلونماها انواع مختلفی داشته و برگ‌های آنها رنگ‌های متنوع و زیبایی دارد. ما در این بخش در مورد انواع آنها صحبت می‌کنیم.

آگلونما لب ماتیکی

آگلونما لب ماتیکی، نام دیگرش آگلونما بلک است. دلیل نام‌گذاری آن به لب ماتیکی، به خاطر برگ‌های آن بوده که حالت خیلی براق و چرب مثل رژ لب دارند. رنگ این برگ‌ها سبز تیره است. در وسط برگ، رگه‌های صورتی به چشم می‌خورد که باعث شده ظاهر آگلونما لب ماتیکی ظاهر خاص و جذابی باشد. شما با خرید این آگلونما می‌توانید به رنگ خانه‌تان جلوه زیبایی ببخشید. این آگلونما به نور کمتری احتیاج دارد. بنابراین اگر محیطی که در اختیار دارید دارای نور کمی است، انتخاب آگلونما بلک تصمیم هوشمندانه‌ای می‌باشد.

انواع گیاه اگلونما

آگلونما لب ماتیکی

آگلونمای قرمز

اگر شما هم به دنبال گیاهی هستید که در ظاهرش تضادی از رنگ‌های سبز و قرمز وجود داشته باشد، می‌توانید آگلونمای قرمز یا صورتی را انتخاب کنید. آگلونمای قرمز یک نوع از آگلونماست که در وسط برگ‌های آن رنگ‌های صورتی یا قرمز رنگ خودنمایی می‌کنند. بسته به سلیقه‌تان شما می‌توانید آگلونمای صورتی یا قرمز را انتخاب کنید.

انواع آگلونما برفی

یکی از محبوب‌ترین گونه‌های این خانواده، نوع برفی است که برگ‌های آن به رنگ سبز و سفید است. آگلونما برفی باید بیشتر طول روز در برابر نور خورشید قرار گیرد تا طرح و رنگ روی برگ‌ها حفظ شود. در غیر این صورت، رنگ برگ‌های آن به رنگ سبز تغییر می‌کند. برگ‌های آگلونما برفی رنگ سبز خیلی روشن مایل به سفید دارند و حاشیه این برگ‌ها سبز رنگ است. وسط ناحیه سفید آن لکه‌های سبز رنگ وجود دارد. ظاهر این نوع آگلونما باعث می‌شود که آگلونما برفی گیاهی محبوب و پرطرفدار در بین دوستداران پرورش گیاه در آپارتمان باشد و یکی از گزینه‌های همیشگی برای خرید اینترنتی گل و گیاه در اصفهان و دیگر شهرها محسوب شود.

آگلونما سفید

آگلونما سفید در واقع همانند آگلونما برفی است. وسط برگ‌های آگلونما سفید مثل آگلونما برفی کاملاً سفید بوده و در حاشیه آن لکه‌های سبز رنگ یا رگه‌‌های باریک سبز رنگی وجود دارد. شما برای رشد برگ‌های این گیاه باید آن را در معرض مقدار نور غیر مستقیم خورشید قرار دهید. این گیاه چشمگیر، فضای مورد نیاز شما را تغییر می‌دهد. ذکر این نکته ضروری است که برای نگهداری از این گیاه باید به نیاز آن به نور زیاد توجه داشت.

انواع گیاه اگلونما

آگلونما هندوانه‌ای

انواع آگلونما هندوانه‌ای

آگلونما هندوانه نوعی از آگلونما صورتی و قرمز است. وسط برگ‌های آن خط‌های صورتی یا قرمز وجود دارند که برگ‌ها به سمت نواحی دیگر انشعاب پیدا می‌کنند. بقیه نواحی برگ، سبز رنگ می‌باشد. به طور کلی، ظاهر و ترکیب ظاهری این نوع آگلونما شبیه هندوانه به نظر می‌رسد. از لحاظ شرایط نگهداری هم این گیاه شبیه به دیگر انواع آگلونما است، فقط ممکن است شرایط نور آن کمی فرق داشته باشد. برای نگهداری این گیاه شما می‌توانید آن را در نور غیر مستقیم قرار دهید.

آگلونما کاتلاس

این نوع از آگلونما به آگلونمای قمه‌ای نیز معروف است و این نامگذاری به دلیل شکل برگ‌های گیاه است که کشیده، باریک و مانند خنجر می‌باشد.

گونه امرالدبی

یکی دیگر از انواع آگلونما، امرالدبی است. این گیاه هم برگ‌های سبز و نقره‌ای رنگ دارد. این نوع نسبت به بقیه آگلونماهای چند رنگ، در برابر کم نوری مقاومت بیشتری نشان می‌دهد.

آگلونما بی‌جی فریمن

این گونه از آگلونما همانند بقیه به مراقبت کمی نیاز دارد. آبیاری متعادل و نور متوسط برای رشد آن کافی است. ارتفاع این نوع می‌تواند تا ۵۰ سانتی‌متر هم برسد. برگ‌های گیاه، سبز روشن و نقره‌ای با حاشیه‌های سبز تیره است.

شرایط نگهداری آگلونما

اگلونما نقره ای

گونه نقره‌ای

اگر قصد خرید و نگهداری یکی از اعضای خانواده آگلونما را دارید، پیشنهاد ما آگلونمای نقره‌ای است. این گونه پرطرفدارترین و شناخته شده‌ترین نوع آگلونما است که به نگهداری زیادی نیاز ندارد و برای افراد مبتدی که می‌خواهند نگهداری از گیاهان را برای اولین بار تجربه کنند، گزینه‌ی مناسبی است.

شرایط نگهداری انواع آگلونما

زیبایی و روش ساده نگهداری از این گیاه و قرار گرفتن آن در لیست بهترین گیاهان تصفیه کننده هوا، پرورش ان را برای بسیاری از افراد جذاب کرده است. برای نگهداری از این گیاه چند عامل اصلی و مهم همانند خاک، نور و آبیاری وجود دارد که شما باید آنها را رعایت کنید. ما در این بخش در مورد این عوامل و شرایط درست نگهداری از این گیاه برای شما توضیح خواهیم داد.

آبیاری

در خصوص آبیاری آگلونما، باید طوری به گیاه آب دهید که خاک آن کمی مرطوب شود، اما اصلاً خیس نشود. همچنین نباید منتظر بمانید که خاک آگلونما کاملاً خشک شود و بعد به آن آب دهید. در فصل‌های بهار و تابستان گیاه آگلونما به آب بیشتری احتیاج دارد و شما باید دفعات بیشتری به آن آب دهید، اما در زمستان لازم نیست که خیلی به آن آب داده شود. در آب دادن آگلونما حتما به میزان رطوبت خاک توجه کنید و سعی کنید که نه خیلی زیاد رطوبت داشته باشد و نه خیلی کم.

نور مناسب انواع آگلونما

انواع آگلونما نسبت به جذب نور انعطاف پذیر است. موضوع این است که شما می‌توانید آن را در معرض نور زیاد یا نور کم قرار دهید و این گیاه می‌تواند به خوبی رشد کند. تنها چیزی که باید به آن توجه داشته باشید، این است که نباید آن را در معرض نور مستقیم آفتاب بگذارید. زیرا نور مستقیم آفتاب می‌تواند برگ‌های آن را بسوزاند.

خاک مناسب

شما می‌توانید گیاه آگلونمای خود را در یک خاک معمولی بگذارید. علاوه بر خاک، این گیاه را هم در یک محفظه آب قرار دهید. در هر صورت گیاه می‌تواند به راحتی رشد کند. هر ۴ ماه یکبار به خاک و آب گیاه، کود دهید تا بتواند منبع تغذیه خوبی برای گیاه باشد.

دمای مورد نیاز انواع آگلونما

درجه حرارت این گیاه در فصل تابستان و زمستان متفاوت می‌باشد و اکثراً در فصل تابستان دمای مطلوب برای این گیاه ۲۴ درجه است و در زمستان حرارت مورد نیاز آن بین ۱۰ تا ۱۵ درجه می‌باشد. یکی از نکاتی که در نحوه نگهداری از آگلونما بسیار حائز اهمیت است، توجه کردن به دمایی است که گیاه را در آن قرار می‌دهیم. زیرا ممکن است با سرد بودن بیش از حد هوا، گیاه شما یخ بزند و از بین برود. برای جلوگیری از این اتفاق روی سطح برگ‌های گیاه را با اسپری آبیاری نمایید.

روش‌های تکثیر آگلونما

تکثیر آگلونما

روش‌های تکثیر انواع آگلونما

برای تکثیر کردن گیاه آگلونما روش‌های بسیار زیادی مانند قلمه زدن، کاشت بذر و تکثیر از طریق گذاشتن گیاه در آب وجود دارد. برای قلمه زدن این گیاه دوست داشتنی باید قسمتی از شاخه برگدار این گیاه را جدا کرده و سپس آن را در یک خاک مناسب قرار داد. باید توجه داشته باشید که قلمه زدن آگلونما باید در دمای ۱۸ تا ۲۲ درجه سانتی‌گراد انجام شود. تکثیر آگلونما از طریق بوته نیز یکی دیگر از روش‌های افزایش این گیاه است که همیشه این کار در فصل بهار انجام می‌شود. در این روش گیاه را با استفاده از پاجوش‌هایی که از خاک بیرون آمده، تکثیر می‌کنند.

بیماری‌ها و مشکلات آگلونما

در نگهداری از تمامی گیاهان شما با بیماری‌ها و مشکلاتی روبرو می‌شوید که باید روش‌های مقابله با آن را بدانید تا گیاه شما از بین نرود. در ادامه برخی از رایج‌ترین مشکلات و بیماری‌هایی که ممکن است برای گل آگلونما رخ دهد را بیان کرده‌ایم.

زرد شدن برگ‌ها

اصلی‌ترین علت زرد شدن برگ‌ها، پوسیدگی ریشه به علت آبیاری بیش از اندازه است. در این مواقع باید آبیاری را کاهش دهید و تا خشک شدن کامل خاک از آبیاری گیاه خودداری کنید.

افتادگی برگ‌ها

معمولا در صورت سرد بودن محیط، این مشکل برای گیاه به وجود می‌آید که می‌توانید با تغییر مکان گیاه به راحتی مشکل آن را برطرف کنید.

تشکیل لکه‌های قهوه‌ای روی برگ‌ها

قرار دادن گیاه در برابر تابش شدید نور خورشید می‌تواند موجب تشکیل این لکه‌ها روی برگ‌ها شود. همچنین اگر از محلول‌های شیمیایی برای تمیز کردن برگ‌ها استفاده می‌کنید، احتمال تشکیل این لکه‌ها روی آنها وجود دارد.

کوچک بودن برگ و کاهش رشد انواع آگلونما

این مشکل نیز به علت قرار دادن گیاه در محیط‌های بسیار تاریک به وجود می‌آید. گفتیم که آگلونما در محیط‌های کم نور می‌تواند رشد کند؛ اما طبیعتاً نگهداری آن در این گونه محیط‌ها تاثیرات منفی روی رشد آن خواهد داشت. همچنین فقر خاک نیز می‌تواند یکی از علت‌های کوچک بودن برگ‌ها باشد که می‌توانید با تعویض خاک یا کوددهی مشکل را برطرف کنید.

کلام پایانی

آگلونما یکی از گیاهان همیشه سبز آپارتمانی است که به علت مقاومت بالا، شرایط نگهداری بسیار راحتی دارد. همانطور که گفته شد یکی از مهم‌ترین مواردی که در سلامت این گیاه موثر است، آبیاری صحیح آن می‌باشد. اگر آبیاری به درستی صورت گیرد، مشکلی برای گیاه پیش نخواهد آمد. در این مقاله به طور کامل شرایط نگهداری، تکثیر و مقابله با بیماری‌های این گیاه توضیح داده شد که با رعایت این نکات می‌توانید انواع آگلونما را به راحتی در آپارتمان پرورش دهید. اگر قصد خرید گیاه آگلونما را دارید، می‌توانید آن را از وب سایت نیکراه تهیه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *