موضوع مورد بحث در این مقاله، نکات مهم نگهداری از گیاه دراسنا است. انواع گیاه دراسنا برای نگهداری در منزل از جمله انتخابهای بسیار مناسب و جذاب به شمار میروند. مقاومت بالا و سرسبزی همیشگی از ویژگیهای اصلی گونههای مختلف این گیاه است. به همین خاطر، برای پرورش و نگهداری در منزل دراسنا را میتوان به عنوان یک انتخاب خوب معرفی کرد. در این مطلب از گل نیکراه به معرفی گونههای مختلف این گیاه و شرایط پرورش و نگهداری از آن میپردازیم.
مجموعه نیکراه بک گلفروشی آنلاین در اصفهان است که میتوانید خدمات مختلفی از خرید گل ارزان در اصفهان تا سفارش تاج گل شادی در اصفهان و انواع باکس و سبد گل تسلیت را به صورت آنلاین از این مجموعه سفارش دهید و با بهترین کیفیت در آدرس مورد نظر خود تحویل بگیرید.
معرفی گیاه دراسنا
این گیاه با نام کامل دراسنا کامپکت از گیاهان بومی منطقه جنوب شرقی آفریقا محسوب میشود. بسیاری از گیاهشناسان معتقد هستند که این گیاه زیبا از خانواده مارچوبهها است. برگهای دراسنا، سبز و بسیار متراکم و فشرده میباشد. در ایران این گیاه زیبا با نام خون سیاوشان نیز مشهور است. از دیگر ویژگیهای دراسنا، ریشههایی زرد و نارنجی رنگ با قطر یکسان را میتوان برشمرد. بر اساس مشخصههای ظاهری و محدوده جغرافیایی، گونههای بسیار متنوعی از این گیاه شناسایی شده است. در ادامه به معروفترین و محبوبترین انواع این گیاه زیبا خواهیم پرداخت. اگر شما نیز جزء علاقمندان گیاهان همیشه سبزی هستید تا آن را در خانه پرورش دهید با ما همراه باشید.
انواع گیاه دراسنا
این گیاه دارای صدها گونه و نوع مختلف است که فقط تعدادی را میتوان در خانه پرورش داد. دراسناهای آپارتمانی و خانگی در گروه گیاهان سایه دوست قرار میگیرند.
1- دراکو یا دراسنای خون اژدها
یکی از گونههای زیبای دراسنا، دراکو یا خون اژدها نام دارد. علت نامگذاری این گونه، مایع قرمز رنگی است که موقع هرس کردن از گیاه خارج میشود. دراسنا دراکو تقریبا 1.2 متر ارتفاع دارد و جزء گونههای پرچمی از این گیاه قرار میگیرد. برگهای دراسنای خون اژدها به رنگ سبز تیره یا قرمز کبود هستند. علاوه بر زیبای ظاهری، این گیاه بسیار مقاوم و سرسخت میباشد. گلهای سبز رنگ مایل به سفید به این گیاه زیبا جذابیت دو چندان میبخشند.
2- نگهداری انواع گیاه دراسنا بلالی یا فراگراس
یکی دیگر از انواع دراسنا با نام دراسنا بلالی یا فراگراس شناخته میشود. تنه قهوهای و برگهای سیخدار رو به بالا از ویژگیهای ظاهری این گیاه است. همین شباهت به نخل مینیاتوری موجب شده برخی این دو گیاه را با هم اشتباه بگیرند. فراگراس خود دارای گونهها و مدلهای بسیار متنوعی است.
3- دراسنا ساندریانا یا بامبو
شاید برایتان جالب باشد بدانید که بامبو در واقع یکی از گونههای دراسنا است. در بین گیاهان آپارتمانی این گیاه زیبا طرفداران زیاد و محبوبیت بالایی دارد. امکان پرورش این گونه از دراسنا علاوه بر خاک در آب نیز وجود دارد. توجه داشته باشید که به دلیل همین ویژگی نام این گونه از دراسنا را بامبو گذاشتهاند. دراسنا ساندریانا غیر از این ویژگی هیچ شباهت دیگری با بامبو ژاپنی ندارد.
مطلب پیشنهادی: گل طبیعی یا مصنوعی، کدام بهتر است؟
4- نگهداری از گیاه دراسنا لیزا
این گونه از گیاه دراسنا از نظر شکل ظاهری شاخ و برگهای خود با دیگر انواع دراسنا متفاوت است. شاخ و برگ دراسنا لیزی، توری شکل و براق و باریک هستند. این گیاه به خوبی میتواند در محیطهایی با نور بسیار کم رشد کند.
5- دراسنا رفلکسا
برگهای مارپیچ و شمشیری شکل از ویژگیهای ظاهری این گونه از دراسنا است. رنگ برگهای این گونه، زرد و سبز راه راه میباشد. به مرور زمان و در صورت مساعد بودن شرایط، قد دراسنا رفلکسا به 2.5 متر هم خواهد رسید. البته بیشتر درسانا رفلکسهایی که در خانه نگهداری میشوند حداکثر 1.5 متر رشد خواهند کرد.
6- نگهداری از گیاه دراسنا فلوریدا
این گونه از گیاه دراسنا رشد بسیار آهسته و ظاهر بسیار زیبایی دارد. شاخ و برگهای این گونه بسیار متنوع هستند و به همین خاطر بسیار محبوب است. برگهای سبز رنگ با لکههای سفید و طلائی روی آن از ویژگیهای دراسنا فلوریدا است.
شرایط نگهداری از گیاه دراسنا
برای پروش و نگهداری از هر گیاهی با به خوبی با شرایط رشد آن آشنا بود. گونههای مختلف این گیاه زیبا مقاومت و سرسختی زیادی از خود نشان میدهند. با این همه، باید به فاکتورهای مهم رشد گیاه از جمله نور، رطوبت و دما و خاک مناسب توجه کرد. در ادامه این مطلب درباره بهترین شرایط برای پرورش و نگهداری از دراسنا آشنا خواهیم شد.
نور مناسب برای رشد دراسنا
نور از مهمترین فاکتورهایی است که برای نگهداری از گیاهان باید در نظر گرفت. بیشتر گونههای این گیاه سرسبز در میان انواع گیاهان سایه دوست جای میگیرند. پس نور غیر مستقیم و کم برای رشد دراسنا کافی است. توجه داشته باشید که بسیاری از گونههای دراسنا را نباید در معرض نور مستقیم قرار داد.
آبیاری دراسنا
یکی دیگر از فاکتورهای مهم در پرورش انواع دراسنا قطعا آبیاری به میزان کافی است. اغلب دراسناها به خشکی خاک خود بسیار حساس هستند و نیاز به آبیاری منظم دارند. توصیه میشود در فصول سرد سال هفتهای یکبار و در روزهای گرمتر سه بار در هفته به دراسنا آب دهید. آبی که برای آبیاری به این گیاه استفاده میکنید بهتر از آب سرد شده کتری باشد. استفاده از این آب، موجب میشود نوک گیاه بر اثر آبیاری زرد و خراب نشود.
رطوبت کافی برای نگهداری از گیاه دراسنا
دراسناهای آپارتمانی رطوبت متوسطی برای رشد بهتر خود نیاز دارند. بنابراین در اغلب اوقات، رطوبت معمولی اتاق برای نگهداری از این گیاه زیبا کافی میباشد. اما اگر هوای پیرامون این گیاه گرم و خشک است بهتر است در فواصل زمانی مناسب آن را غبارپاشی کنید.
دمای مناسب برای پرورش دراسنا
بهترین دما برای رشد هرچه بهتر انواع دراسنا بین 15 تا 24 درجه سانتیگراد است. دمای کمتر از 12 درجه موجب ریزش برگهای این گیاه زیبا خواهد شد. در دماهای بالاتر نیز احتمال سوختن نوک برگهای دراسنا وجود دارد. بنابراین برای نگهداری و پرورش این گیاه زیبا و همیشه سبز باید به دمای محیط توجه بیشتری داشته باشید.
خاک مناسب
گونههای مختلف این گیاه، خاکی که کمی خاصیت اسیدی داشته باشد را میپسندند. به همین دلیل توصیه میشود خاک برگ، را با مقادیری پرلیت ترکیب کرده و در گلدان این گیاه به کار ببرید. همچنین میتوان از افزودن کمپوست برای تقویت خاک دراسنا کمک گرفت.
آیا گیاه دراسنا سمی است؟
بسیاری از علاقمندان این گیاه سرسبز و زیبا نمیدانند که دراسنا از انواع گیاهان آپارتمانی سمی محسوب میشود. از این رو امکان مسمومیت کودکان و حیوانات خانگی با این گیاه وجود دارد. عوارض بلعیدن دراسنا توسط حیوانات خانگی عبارتند از:
- تهوع و استفراغ
- کاهش وزن
- گشاد شدن مردمک چشم
- اسهال
پس در نگهداری و پرورش گونههای مختلف این گیاه باید دقت بیشتری به خرج داد.
سخن پایانی
گیاه دراسنا از گونههای مقاوم و سرسخت گیاهان محسوب میشوند که برای نگهداری در منزل مناسب است. نگهداری از گیاه دراسنا، سخت و پیچیده نیست و پرورش آنها زمانبر نیست. از این رو، برای کسانی که زمان زیادی بیرون از خانه هستند و مشغله زیادی دارند انتخاب مناسبی است. برای خرید انواع دراسنا و سایر گیاهان آپارتمانی با مجموعه گل نیکراه تماس بگیرید.