انتخاب گل و گیاه مناسب, گل و گیاه

معروف‌ترین گیاهان آپارتمانی سمی

گیاهان آپارتمانی سمی

مضرات گیاهان آپارتمانی سمی شاید یکی از دغدغه‌های علاقمندان به گل و گیاه باشد. گیاهان آپارتمانی عضو جدا نشدنی دکوراسیون خانه‌ها به شمار می‌آیند که اصولاً افراد بسیاری از آنها در آپارتمان نگهداری می‌کنند. به طوری که امروزه در همه خانه‌های آپارتمانی و ویلایی این گل‌های زیبا به چشم می‌خورند. برخی از گیاهان، دارای خواص بسیار مفیدی برای افراد و محیط زندگی هستند؛ اما بالعکس برخی دیگر از آنها ممکن است خطراتی برای حیوانات خانگی و کودکان داشته باشند و یا به اصطلاح سمی باشند. تا آخر این مقاله با ما همراه باشید تا بدانید کدام یک از گل‌های و یا گیاهان آپارتمانی سمی هستند.

اما پیش از پرداختن به این مطلب لازم است اشاره کنیم که شما می‌توانید برای خرید آنلاین گل در اصفهان و سفارش باکس یا سبد گل تسلیت در اصفهان و سایر انواع باکس و دسته گل به مجموعه نیکراه مراجعه کنید. علاوه بر این موارد، این مجموعه در زمینه تدارک سورپرایز در اصفهان برای مناسبت‌های مختلف و در مکان‌های مختلف فعالیت دارد. شما می‌توانید از طریق تماس با این مجموعه زیباترین و بیاد ماندنی‌ترین ایده‌های سورپرایز همسر، دوست و عزیزان خود را تدارک دیده و خاطراتی دلنشین برای آنها بسیازید.

مطلب پیشنهادی: بهترین ایده های سورپرایز تولد

در ادامه مطلب به معرفی و بررسی انواع گیاهان آپارتمانی سمی می‌پردازیم.

روش‌های مسموم شدن حیوانات خانگی و یا کودکان با گیاهان سمی

قبل از آنکه بخواهیم به معرفی معروف‌ترین گیاهان آپارتمانی سمی بپردازیم بهتر است راه‌های مسمومیت با آنها را بشناسیم. در ادامه مطلب، به صورت تیتر وار به آنها اشاره می‌کنیم.

  • خوردن یا لمس برگ‌های گیاه سمی
  • بلعیدن ریشه، شکوفه و میوه گیاه
  • خوردن خاک گیاه سمی
  • نوشیدن آب زیر گلدان گیاه سمی
  • تماس پوست با شیره آب گیاه

معرفی گیاهان آپارتمانی سمی

تعدادی از گیاهان آپارتمانی بالاترین میزان سمیت و خطر را دارند که در ادامه مطلب به معرفی آنها می‌پردازیم.

گیاهان سمی

دیفن باخیا

دیفن باخیا

دیفن باخیا که به گیاه نیلوفر پلنگی معروف است، برگ‌ها، ساقه یا ریشه سمی دارد که اگر توسط حیوانات خورده شود، قطعاً خطرناک است. جویدن آن، باعث از دست رفتن توان سخن گفتن در فرد خواهد شد. زیرا دارای یک ماده سمی به نام اسید اگزالیکت است که باعث تورم و سوزش در دهان می‌شود. این گیاه، هم برای کودکان و هم حیوانات خانگی آسیب پذیر، خطرناک است. مطابق با نظر کارشناسان، این گیاه پوست و چشم‌ها را تحریک کرده و ممکن است حتی به قرنیه هم آسیب برساند. پس از تماس آن با چشم به شدت خودداری کنید.

فیلودندرون

فیلودندرون جزء آن دسته از گیاهانی است که رشد خوبی دارد، اما نیاز به نگهداری و مراقبت آن کم است. این گیاه حاوی کریستال‌های نامحلول در اگزالات کلسیم است که عنصری سمی و به طور خاص، خطرناک است. درحالی‌که این کریستال‌ها اثرات خفیف بر بدن انسان می‌گذارند، اما باز هم ممکن است برای برخی افراد که به آن حساسیت نشان می‌دهند خیلی خطرناک باشد. اگر یکی از این گیاهان را در خانه دارید و حیوان خانگی شما بر اثر خوردن آن دچار علائمی مانند افزایش ترشح بزاق، تورم زبان، استفراغ، تشنج، کاهش هوشیاری، مشکلات تنفسی و مشکل بلع غذا گردید، بدن او آسیب دیده است. بهتر است که حتماً از متخصصین در این زمینه کمک بخواهید.

پتوس از گیاهان آپارتمانی سمی

پتوس که با نام پیچک شیطان هم معروف است، دارای انواع مختلف و رنگ برگ‌های بسیار متنوع است. این گیاه، رشد بسیار سریعی داشته و تمام فضای خانه شما را اشغال خواهد کرد. همچنین، پتوس تصفیه کننده خوب هوا است. این گیاه، اغلب برای انسان، خطرناک نبوده و می‌توان با خیال راحت از آن نگهداری نمود. اگر در خانه از حیوان خانگی نگهداری می‌کنید، ممکن است برای او عوارض جدی به همراه داشته باشد. البته اگر فرد بدن حساسی داشته باشد، ممکن است در صورت بلعیدن این گیاه، دچار مشکل گردد و عوارضی همانند تحریک پوست، سوزش دهان و تورم لب و زبان در انسان‌ها را به همراه دارد. در حیوانات خانگی هم ممکن است ناراحتی معده و مشکلات تنفسی به وجود آورد.

انواع گیاهان سمی آپارتمانی

کالادیوم

کالادیوم از انواع گیاهان آپارتمانی سمی

این گیاه از آمریکای جنوبی منشاء گرفته است و شاخ و برگ‌های زیبا و طول عمر بالایی دارد. این گیاه آپارتمانی سمی است و با نام گوشفیل یا بال فرشته شناخته می‌شود. کالیودیوم‌ها در انواع مختلف کالیدیوم قرمز، صورتی و سفید موجود هستند. و برگ‌های صورتی رنگ آن تقریباً به شکل قلب به نظر می‌رسند. خوردن این گیاه، می‌تواند ضرر داشته باشد. زیرا حاوی کریستال‌های سمی اگزالات است. در صورتی که هر قسمت از این گیاه، توسط انسان خورده شود، فرد دچار سوزش و تورم دردناک دهان، زبان و گلو خواهد شد. این گیاه، باعث تحریک چشم و پوست شده و با آسیب به لایه شفاف خارجی قرنیه چشم، چشم درد، حالت تهوع و استفراغ، تورم و تاول و اسهال، لرزش سر، گیجی و دشواری در تنفس همراه است.

زنبق

زنبق جزء آن دسته از گل‌ها و گیاهانی بسیار زیبا است. انواع مختلفی از زنبق هنگامی که شکوفه می‌دهند بسیار چشم نواز هستند. همه زنبق‌ها سمی نیستند، اما بعضی از آنها برای حیوانات مخصوصاً گربه‌ها خطر جدی دارند. اگر مطمئن نیستید که چه نوع زنبقی دارید، و نمی‌دانید که آیا زنبق سمی است یا نه بهتر است آن را بیرون از خانه نگهداری کنید. آن را در دورترین قسمت حیات یا تراس قرار دهید تا حیوان خانگی به آن دسترسی نداشته باشد. اگر انسان از این گیاه استفاده کند دچار مشکلات معده، استفراغ، سردرد و تاری دید خواهد شد. تمام قسمت‌های این گیاه، سمی و خطرناک بوده و علائمی نظیر مسمومیت، بی‌حالی و کم اشتهایی را ایجاد می‌کند.

سوسن صلح

سوسن صلح از خانواده سوسن‌ها نیست و آن را نمی‌توان یک گیاه سوسن شناخت؛ زیرا دارای انواع مختلفی است و همیشه سرسبز و براق است. متاسفانه این گیاه سمی و خطرناک بوده به طوری که مصرف آن توسط انسان با علائمی نظیر سوزش و تورم لب، مشکل در گفتار، استفراغ و حالت تهوع همراه خواهد بود. مطابق با تحقیقات انجام شده، مصرف سوسن صلح در حیوانات خانگی نظیر سگ و گربه می‌تواند علائمی نظیر ترشح بزاق، سوزش دهان، کم اشتهایی و استفراغ را به وجود آورد.

گیاهان سمی برای حیوانات

خرزهره

خرزهره از شناخته شده‌ترین گیاهان آپارتمانی سمی

گل خرزره ظاهر زیبایی داشته و یک گیاه آپارتمانی خطرناک و سمی است. میزان سمی بودن این گیاه به قدری زیاد است که خوردن کمی حتی از شهد آن مسمومیت شدید ایجاد می‌کند. اگر یک انسان بالغ یک برگ از آن را بخورد دچار مسمومیت و حتی حساسیت خواهد شد.

گیاه پوست ماری یا زبان مادر شوهر

این گیاه برگ‌های چرمی و ظاهری شبیه به شمشیر نوک تیز داشته که به یکی از محبوب‌ترین گیاهان آپارتمانی تبدیل شده است. برگ‌های آن ابلق و خاردار هستند و طیف کاملی از رنگ سبز را به نمایش می‌گذارند. عده‌ای بر این باورند که استفاده این گیاه  در خانه، انرژی منفی و شیطان را دور می‌کند. به همین دلیل، آن را حتی به گیاه خوش شانسی می‌شناسند، اما این گیاه سمی برای حیوانات خانگی شانسی ندارد. چرا که خوردن آن موجب مسمومیت می‌گردد. میزان مسمومیت آن برای انسان‌ها بسیار کم است و در صورت بلعیدن برگ آن با افزایش بزاق و کمی حالت تهوع همراه خواهد بود.

پیچک از گیاهان آپارتمانی سمی

این گیاه، وقتی به دیواره‌های سنگی آجری بچسبد رشد خوبی دارد، اما اگر قرار است از آن، در خانه نگهداری کنید، حتماً به این موضوع توجه داشته باشید که ممکن است پیچک، تحریکات شدید پوستی را به همراه داشته باشد. همچنین ممکن است خوردن برگ آن توسط انسان، سوزش دهان و گلو، انسداد گلو، تشنج و تب را به همراه بیاورد. عوارض آن برای حیوانات خانگی شامل نفس نفس زدن، ضعف، بیش فعالی، اسهال، گیجی و استفراغ است.

گیاهان سمی برای کودکان

اسپاتی فیلوم

اسپاتی فیلوم

گیاه اسپاتی فیلوم با نام گل چمچه‌ای هم شناخته می‌شود که جاذبه زیبا و محبوبی را به وجود می‌آورد، اما این گیاه هم دارای کریستال‌های اگزالات کلسیم است که برای حیوانات مضر بوده و موجب ایجاد نشانه‌هایی از جمله ورم در صورت، درد در دهان، ریختن آب دهان و استفراغ می‌شود. به خاطر وجود آلکالوئید لیکورین در بدنه ساقه‌ها و پیازها، این گیاه برای انسان هم مضر بوده و می‌تواند موجب ورم لب‌ها، دهان، زبان، تهوع و استفراغ شود.

گیاه مارچوبه زینتی

مارچوبه زینتی از دیگر گیاهان معمولی است که به خاطر شاخ و برگ ریز و پری که دارد بسیار دوست داشتنی است. از شاخ و برگ‌های آن حتی در آرایش گل‌ها هم استفاده خواهد شد، اما تماس خارجی این گیاه با حیوانات و بدن آنها به شدت مضر بوده و موجب سوزش شدید پوست آنها خواهد شد.

نکات مهم در نگهداری انواع گیاهان آپارتمانی سمی

مسموم بودن این گیاهان به آن معنا نیست که نمی‌شود از آنها در آپارتمان نگهداری کرد. بلکه باید بعضی از نکات و موارد ایمنی را رعایت کرد تا علاوه بر اینکه از زیبایی آنها لذت می‌برید در کنار هم زندگی مسالمت آمیزی را تجربه کنید. از مهمترین نکات شامل موارد زیر است:

  • گیاهان را در مکانی دور از دسترس بگذارید. می‌توان آنها را در اتاق‌هایی که حیوانات خانگی یا فرزندان وارد نمی‌شوند قرار دهید.
  • رسیدگی دائم به گیاهان را در وهله اول توجه قرار دهید تا برگ‌های مرده یا شاخه‌های جدا شده آنها در دسترس کودکان یا حیوانات خانگی نباشند.
  • با برچسب روی گلدان‌ها، سمی و غیر سمی بودن آنها را مشخص نمایید.
  • بهتر است به کودکان آموزش دهید که به گیاهان سمی نزدیک نشوند.
  • همیشه ظرف آب حیوانات خانگی را پر از آب نگه دارید تا به سمت زیر گلدانی‌ها برای نوشیدن آب نروند.
  • اگر در خانه از گربه نگهداری می‌کنید، چند گلدان با گیاهان بی‌خطر برای آنها تهیه نمایید.

جمع‌بندی نهایی

اصولاً در سمی یا غیر سمی بودن گیاهان اختلاف نظرهای فراوانی وجود دارد، اما در حالت کلی، باید جانب احتیاط را رعایت نمود. اگر گیاهی به عنوان گیاه آپارتمانی، به عنوان گیاه خطرناک و سمی شناخته می‌شود، آن را حتماً دور از دسترس قرار دهید .گیاهان سمی برای بعضی از افراد بالغ، کودکان و حیوانات خانگی ممکن است مشکلاتی ایجاد کنند. همچنین با رعایت نکات بالا می‌توان ار گل‌های آپارتمانی لذت برده و در عین حال از محیط زندگی ایمن برای خود و اطرافیان اطمینان حاصل نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *