گل و گیاه

دلایل چروک شدن برگ سانسوریا و راه‌های درمان آن

چروک شدن برگ سانسوریا

چروک شدن برگ سانسوریا یکی از مشکلات رایج این گیاه زیباست. سانسوریا گیاه مقاوم آپارتمانی به شمار آمده که بسیار طرفدار دارد. این گیاه، دارای گونه‌های مختلف در ابعاد گوناگون است که عمری طولانی دارد. چراکه هم تحمل نور کم را دارد و هم در مقابل کم آبی بسیار دوام خواهد آورد. نشانه‌های مهمی در این گیاه که ممکن است سلامت آن را به خطر اندازد، چروک شدن برگ‌ها است. علت چروک شدن این برگ‌ها ممکن است متفاوت باشد و در عرض چند دقیقه به سرعت این برگ‌ها چروک گردند. در ادامه مطلب از نیکراه تلاش کردیم تا علل مختلف چروک شدن برگ‌های سنسوریا و راه‌های درمان آن را شرح دهیم.

اما پیش از آن یادآور می‌شویم که برای خرید انواع گیاهان آپارتمانی در اصفهان با بهترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت می‌توانید به مجموعه نیکراه مراجعه کنید. گل نیکراه از جمله گل فروشی ارزان در اصفهان است که محصولات متنوعی را برای مناسبت‌های مختلف عرضه می‌کند. شما می‌توانید برای خرید اینترنتی باکس گل یا سفارش انواع دسته گل و تاج گل و غیره در اصفهان به سایت این گل فروشی مراجعه کنید. برای مثال دسته گل رز 3 شاخه از جمله محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین محصولات نیکراه است که گزینه بسیار مناسبی برای مناسبت‌ها و افراد مختلف است.

بررسی علل چروک شدن برگ سانسوریا

اگر شرایط نگهداری گیاه به خصوص انواع سانسوریا مناسب نباشد، گیاه دچار مشکل می‌شود که در ادامه مطلب این موارد را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

آبیاری نامناسب و بیش از حد معمول

در رشد و پرورش هر گیاهی آبیاری مناسب آن مورد نظر است. حال اگر آبیاری از حد تعادل خارج شود، گیاه دچار مشکل می‌گردد. اگر آبیاری سنسوریا مناسب نباشد، یعنی خیلی زیاد و یا حتی کمتر از حد معمول باشد، برگ‌های آن دچار پوسیدگی و چروک خواهد شد. البته آبیاری زیاد ممکن است علائم ظاهری در گیاه ایجاد نکند، ولی خطرات جدی مثل پوسیدگی ریشه را به دنبال خواهد داشت. سانسوریایی که آبیاری بیش از حد دارد، ریشه‌هایش قهوه‌ای، نرم و پوسیده شده و اصولاً بوی نامطبوع می‌گیرد. برگ‌های آن هم ممکن است حالتی خشک و شکننده پیدا کنند.

دلایل چروک شدن برگ سانسوریا

علل چروک شدن برگ سانسوریا

خاک نامناسب یا کود دهی غیر اصولی

کود، یک ماده مفید است که غذای مفید و مغذی را به گیاه می‌رساند. حال ممکن است در کودی غذای مورد نظر موجود نباشد. در این حالت، گیاه دچار مشکل شده و ممکن است برگ‌هایش آسیب ببینند و به رنگ‌های قهوه‌ای و چروکیده درآیند. زیاده‌روی در کود دادن به سانسوریا باعث آسیب دیدن گیاه می‌شود. از همه مهمتر، اگر خاک گیاه مدام خیس بماند، سانسوریا را از بین می‌برد. باید به این موضوع توجه داشت که خاک این گیاه بین دو آبیاری کاملاً خشک باشد. خاک گلدان سانسوریا باید زهکشی مناسبی داشته باشد تا آب اضافی به خوبی تخلیه گردد. در کود دهی به آن زیاده‌روی نکنید. زیرا ممکن است برگ آن چروک شده و آسیب ببیند.

مقاله پیشنهادی: بهترین ایده های سورپرایز تولد

دمای کم یا زیاد عامل اصلی چروک شدن برگ سانسوریا

هرگاه دمای محیط سانسوریا کم یا زیاد گردد، این گیاه با تنش و استرس روبرو می‌شود و برگ‌هایش شروع به پژمردگی و چروک شدن می‌کنند. برای جلوگیری از این مشکل، دمایی بین ۱۵ تا ۲۶ درجه سانتی‌گراد را فراهم نمایید. با این کار، از بیماری‌های سانسوریا پیشگیری خواهید کرد. پس به این نکته حتماً توجه داشته باشید که بعد از خرید گیاه سانسوریا آن را کنار وسایل گرمایشی همانند بخاری یا شوفاژ و یا وسایل سرمایشی همانند کولر قرار ندهید. زیرا با این شرایط، دمای محیط گیاه بالا و پایین رفته در نهایت برگ‌های آن چروک خواهد شد.

کمبود رطوبت

از دیگر دلایل چروک شدن برگ سانسوریا، کمبود رطوبت در محیط است. پس بهتر است که رطوبت فضای نگهداری این گیاه، ۴۰ درصد یا بیشتر هم باشد. تامین رطوبت سانسوریا کار سختی نیست، اما اگر رطوبت محیط، کمتر از ۴۰ درصد باشد، برگ‌های آن دچار چروکیدگی خواهند شد. برای آنکه بتوان رطوبت از دست رفته سانسوریا را جبران کرد، آن را در مکان مرطوب همانند حمام بگذارید.

مشکلات سانسوریا

مشکلات سانسوریا

تاثیر بادهای شدید بر چروک شدن برگ سانسوریا

در فصل زمستان وزش بادهای سرد شدیدتر شده و اگر سانسوریا در چنین شرایط آب و هوایی باشد، قطعاً برگ‌هایش دچار پیچ خوردگی و چروکیدگی خواهد شد.

نور کم و نامطلوب

یکی دیگر از علل چروک شدن برگ های سانسوریا، نور کم و ناکافیست. اگر نور به درستی به سانسوریا نرسد، برگ‌هایش زرد و قهوه‌ای شده و چروکیده می‌گردند. در این شرایط، اگر گیاه سانسوریا را در خانه نگهداری می‌کنید، حتماً شرایط نگهداری آن را با دقت مطالعه بفرمایید.

کیفیت نامناسب آب

اصولاً بهتر است آب با املاح مناسب را برای گیاه سانسوریا استفاده کنید. اگر آب کیفیت نامطلوبی داشته باشد، قطعاً گیاه دچار مشکل خواهد شد. آب‌های لوله کشی کلر زیادی دارند و این کلر موجب چروک شدن برگ‌ها خواهد شد و مواد مغذی را به برگ نمی‌رساند. آب‌های کلر دار علاوه بر چروکیدگی، اثرات زیان‌باری هم به همراه دارند. این مشکلات، شامل کاهش رشد، پوسیدگی، از بین بردن ریشه و کاهش کیفیت خاک خواهد بود. قبل از آنکه از این آب به عنوان آبیاری استفاده نمایید، بهتر است ۲۴ ساعت آب بماند تا کلرش خارج شود.

وجود آفات، دشمنی برای سانسوریا

به جز تمام موارد بالا، حمله آفات هم می‌تواند علت چروک شدن برگ سانسوریا باشد. آفاتی همانند کنه، تار عنکبوتی و شپشک آرد آلود از شیره سانسوریا تغذیه خواهند کرد. تنها راه دچار نشدن گیاه به این آفات آن است که نگهداری سانسوریا را به صورت درست و اصولی انجام دهید.

آفات و بیماری های سانسوریا

چروکیدگی برگ‌هاس سانسوریا

تامین فضای نامناسب و گلدان اشتباه از دلایل چروک شدن برگ سانسوریا

گلدان کوچک و نامناسب هم می‌تواند بر رشد و چروک شدن برگ‌ها اثر مستقیمی بگذارد. در این مورد، بهتر است با بزرگ شدن گیاه سانسوریا، مدام گلدان را جابجا و تعویض کنید. گلدان‌ها دارای متریال مختلفی هستند. گلدان‌های سفالی موجب می‌شوند تا گیاه به راحتی نفس بکشد و خاک، خیلی سریع خشک گردد. گلدان‌های پلاستیکی، سرامیکی و کامپوزیت رطوبت را برای مدت طولانی در خود نگه می‌دارند. گیاهان سانسوریا با برگ‌های بلند بهتر است در یک گلدان پهن و کم عمق جای گیرند.

راه حل‌های درمان و رفع چروک برگ سانسوریا

  • برای درمان و رفع مشکلات چروک شدن برگ سانسوریا اجازه دهید خاک بین دو آبیاری به طور کامل خشک گردد. سپس به طور کامل گیاه را آبیاری نمایید تا آب از زهکش گلدان، خارج گردد.
  • سانسوریا را در مکانی با نور غیر مستقیم و متوسط بگذارید از قرار دادن گیاه در نور مستقیم خودداری کنید.
  • سانسور را در دمای بین ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتی‌گراد محافظت نمایید.
  • در صورت دیدن هرگونه علائم نظیر آفت یا بیماری، باید گیاه را با سموم مناسب سمپاشی کرد.
  • از خاک با زهکشی خوب و مناسب برای سانسوریا بهره ببرید.
  • در فصل رشد هر ماه یکبار باید گیاه را کوددهی نمایید.

جمع‌بندی نهایی

در این مقاله به بررسی علل چروک شدن برگ سانسوریا و راه حل درمان آن پرداختیم. اگر تمام موارد بالا را رعایت کردید ولی باز هم گیاه دچار مشکل شد، برای درمان گیاه خود به متخصصان مراجعه کنید. در همین زمینه می‌توانید با کارشناسان گل نیکراه نیز تماس گرفته و از آنها راهنمایی و مشاوره بخواهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *