گل و گیاه

روش نگهداری گیاه پاچیرا

نگهداری گیاه پاچیرا

نکات مهم و شرایط نگهداری گیاه پاچیرا موضوع مقاله امروز است. در میان تمام گیاهان آپارتمانی، گیاه و یا درخت پاچیرا جزء لوکس‌ترین و گرانبهاترین درخت‌ها است. قیمت این درخت به دلیل آنکه تازه به ایران وارد شده بسیار بالاست، اما همچنان طرفداران مخصوص خود را دارد. اگر شما هم جزء آن دسته از افراد هستید که علاقه و تمایل دارید تا گیاهان لوکس و زیبا را به دکوراسیون خانه بیاورید، در این مقاله ما را همراهی کنید تا با نگهداری درست گیاه پاچیرا بتوانید این شانس را از آن خود کنید.

معرفی گیاه پاچیرا

پیش از پرداختن به نگهداری گیاه پاچیرا بهتر است ابتدا آن را معرفی کنیم تا علاقمندان به خرید گیاهان آپارتمانی از گل فروشی آنلاین اصفهان بتوانند بهتر در مورد خرید آن تصمیم بگیرند. گیاه پاچیرا گیاهی وابسته به مناطق شرقی آسیا می‌باشد که نگهداری آسان و البته ظاهری زیبا دارد. از نظر ظاهری، این گیاه برگ‌های سبزِ تیره‌ای داشته و می‌توان آن را در انواع مختلفی یافت. پاچیرا مقاومت و سازگاری فوق العاده‌ای با هر نوع شرایط محیطی دارد. به همین خاطر است که آن را در آپارتمان‌ها با نور کم و حتی در ادارات هم می‌توان مراقبت کرد. گیاه پاچیرا علاوه بر زیبایی بی‌نظیری که به محیط شما هدیه می‌دهد، از بهترین گیاهان دارویی برای مقابله با استرس به شمار می‌آید. از نظر بسیاری از مردم جهان، پاچیرا که به درخت پول هم معروف است، جنگل و فضای سبز فوق العاده‌ای را تداعی می‌کند. به همین خاطر آرامش ذهنی را به افراد هدیه می‌دهد.

روش‌های مطلوب در نگهداری گیاه پاچیرا

پس از آشنایی با گیاه پاچیرا وقت آن است که بدانید چگونه از آن مراقبت کنید تا مدت زمان زیادی از این گیاه دوست داشتنی لذت ببرید. بعلاوه، از آنجایی که این گیاه برای خرید گل ارزان در اصفهان گزینه مناسبی نیست و در واقع، جزء گیاهان لوکس و لاکچری به حساب می‌آید، بهتر است در حفظ و نگهداری از آن کوشا باشید. در این بخش به معرفی روش‌ها و شرایط نگهداری این گیاه زیبا می‌پردازیم.

شرایط نگهداری پاچیرا

شرایط نگهداری پاچیرا

در نظر گرفتن نور مطلوب

پاچیرا جزء آن دسته از گیاهانی است که باید حتماً در مکانی روشن باشد، اما قرارگیری آن در سایه نسبی هم قابل قبول است. نوع نوری که گیاه پاچیرا به آن احتیاج دارد، نور مستقیم خورشید نخواهد بود. بلکه این گیاه با نور نسبی هم رشد می‌کند. از طرفی باید به این نکته توجه داشت که این گیاه همیشه به سمت نور متمایل می‌گردد. پس هنگامی که آن را جلوی پنجره می‌گذارید، باید انتظار آن را داشته باشید که فقط به سمت نور هدایت ‌گردد. پس مدام باید آن را جابجا و یا بچرخانید تا همه قسمت‌های گیاه نور مورد نظر خود را دریافت کند.

آبیاری مناسب

گیاه پاچیرا به آبیاری زیادی نیاز نداشته و به خاک مرطوب هم علاقه آنچنانی ندارد. پس سعی کنید به هیچ عنوان خاک آن را خیس نگه ندارید. چرا که آب دادن زیاد به آن، موجب پوسیدگی ریشه می‌گردد. با جمع شدن آب، قسمت‌های پایینی آن یعنی ساقه‌ها متورم می‌گردند. پس بهتر است هر زمان خاک گیاه پاچیرا خیلی خشک شد، به آبیاری آن اقدام نمایید. آبیاری زیاد حتی سبب زرد شدن و سیاه شدن نوک برگ‌ها می‌گردد. به این نکته توجه کنید که هنگام آبیاری، آب بر روی ساقه‌ها و برگ‌ها نریزید؛ زیرا سبب پوسیدگی گیاه می‌شود.

توجه به میزان رطوبت برای نگهداری گیاه پاچیرا

گیاه و یا درخت پاچیرا به رطوبت، بسیار حساس بوده و باید رطوبت آن تا ۵۰ درصد تامین گردد. اما ممکن است برایتان این سوال ایجاد شود که چگونه رطوبت این گیاه را تامین کنیم؟ در ادامه با ما همراه باشید تا روش‌های تامین آن را به شما توضیح دهیم. برای این کار بهتر است یک سینی را پر از سنگریزه کنید، به گونه‌ای که شبیه جزیره گردد. سپس گلدان گیاه پاچیرا را در آن قرار دهید. به هیچ عنوان، رطوبت را به وسیله غبارپاشی یا آبپاشی بر روی ساقه‌ها تامین نکنید. زیرا این امر باعث از بین رفتن گیاه و بیماری در آن می‌شود.

پرورش پاچیرا

شرایط پرورش پاچیرا

بهترین دما برای گیاه پاچیرا

بهترین دمایی که گیاه پاچیرا در آن می‌تواند سالم زندگی کند، بین ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتی‌گراد است. در عین حال، باید رطوبت مورد نظر آن هم تامین شود تا تعادل به هم نریزد. گیاه پاچیرا به شدت در مقابل سرما و گرما آسیب پذیر است. به همین خاطر، مراقب باشید تا در فصل زمستان دمای اطراف آن حفظ شده و یا حداقل مقدار آن مجاز باشد. اگر در فصل زمستان و یا تابستان شاهد ریزش شدید برگ‌های آن بودید، بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که دمای مناسب را فراهم نیاورده‌اید.

خاک مورد نیاز برای نگهداری گیاه پاچیرا

از آنجا که گیاه پاچیرا به آب زیادی نیاز ندارد، پس باید حتماً در انتخاب خاک آن دقت کافی داشته باشید. یعنی خاک دارای زهکشی مناسب بوده و تخلخل بسیار مناسبی داشته باشد. به همین خاطر، اغلب برای آن، کمپوست را توصیه نخواهند کرد؛ زیرا کمپوست به خاطر سفتی و تخلخل پایین، موجب پوسیدگی ریشه می‌گردد. بهترین خاک برای گیاه پاچیرا، خاک برگ، پیت ماس و خاک کاکتوس می‌باشد.

کوددهی درست و به موقع

پس از اینکه با دما، رطوبت و خاک مورد نیاز گیاه پاچیرا آشنا شدید، حال وقت آن است که بدانید شرایط کوددهی آن به چه نحوی است. اگر گیاه پاچیرا یک ساله را در منزل نگهداری می‌کنید، به هیچ عنوان به آن کود ندهید. برای آنکه گیاه توانایی جذب تمام عناصر را داشته باشد، بهتر است هر ۱۴ روز یک بار از ابتدای بهار تا انتهای تابستان به آن کود دهید. کود مخصوص آن اصولاً کود گیاهان سبز است. به جز آن، کودهای جامد مخصوص هم برای این گیاه مناسب هستند. به این نکته توجه داشته باشید که کوددهی بیش از حد، موجب رشد طولی گیاه می‌شود، اما قسمت تاج آن رشد بسیار کمی خواهد داشت.

تعویض زود هنگام گلدان

هنگام خرید گیاه پاچیرا معمولاً آنها را در گلدان‌های کوچک می‌بینیم. پس باید یک گلدان بزرگتر خریداری کنید و گلدان گیاه را تعویض نمایید تا با رشد گیاه، ریشه‌های آن هم به راحتی بتوانند رشد پیدا کند. گیاه پاچیرا همه انرژی خود را در قسمت ریشه صرف کرده و همین امر موجب می‌شود که رشد آن کند گردد. به همین خاطر هر چند سال یکبار برای اینکه از خفگی ریشه‌های پاچیرا جلوگیری گردد، باید از گلدان بزرگ‌تری استفاده کرد.

هرس کردن پاچیرا

روش هرس کردن پاچیرا

روش هرس کردن پاچیرا

اگر شما هم از گیاه پاچیرا در منزل نگهداری می‌کنید، پس باید نسبت به هرس کردن آن اطلاعات کافی داشته باشید. به هیچ عنوان، از کوتاه کردن گیاه ناراحت و محزون نباشید. چرا که گیاه پاچیرا رشد بسیار خوبی داشته و خیلی زود جایگزین می‌شود. بهترین زمان برای هرس آن فصل بهار است. چون در این فصل رشد قابل توجهی داشته و خیلی سریع می‌تواند به میزان قبلی خود بازگردد.

روش‌های تکثیر گیاه پاچیرا

در کنار روش‌های نگهداری گیاه پاچیرا  باید به تکثیر آن نیز اشاره کنیم. اصولاً گیاه پاچیرا را با دو روش قلمه‌زنی و بذر تکثیر می‌کنند. بهترین روش، همان روش قلمه زنی است که فصل زمستان فصل مطلوبی برای آن به شمار می‌آید. برای انجام این کار قلمه‌هایی به طول ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متر تهیه کرده و آن را در خاک یا آب بگذارید. بعد از آنکه ریشه‌ها به میزان کافی رشد پیدا کردند، آنها را درون خاک قرار دهید.

استفاده از بذر که جزء روش‌های ساده‌تر است را معمولاً خیلی کمتر مورد استفاده قرار می‌دهند. در این روش، ابتدا باید دانه‌ها را به مدت یک روز در آب بگذارید تا به خوبی پوشش آن سفت گردد و برای جوانه زنی آماده شود. پس از آنکه گیاه جوانه زد، آنها را داخل خاک تا عمق یک سانتی‌متری فرو ببرید و مدام آن را آبیاری کرده و در معرض نور خورشید بگذارید تا به خوبی گیاه رشد کند.

جمع‌بندی نهایی

همانطور که در این مطلب اشاره کردیم، پاچیرا جزء گیاهان همیشه سبز بوده که نگهداری بسیار آسانی دارد. به همین خاطر حتی افراد مبتدی هم می‌توانند از درخت پاچیرا به عنوان یک استفاده کنند. با مطالعه این مطلب می‌توانید روش‌های نگهداری گیاه پاچیرا را به درستی رعایت کنید. در مجموع اگر باز هم در این رابطه سوالی ذهن شما را درگیر کرده، می‌توانید از کارشناسان گلفروشی آنلاین نیکراه کمک بخواهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *