گل و گیاه

انواع گل داوودی و معانی رنگ‌های آن

انواع گل داوودی

وجود گل‌ها و عطر آنها هر فضایی را مملو از عشق و محبت می‌کند. به طوری که وجود هیچ کدام از آنها را نمی‌توان انکار کرد. یکی از آنها، گل داوودی است که با آغاز پاییز می‌توان زیبایی و شکوه آن را به‌راحتی نظاره‌گر بود. پاییز فصل رویش هزاران رنگ داوودی است، که چشم انسان‌ها را پر از زیبایی و جلال می‌کند. سوالی که ممکن است ذهن شما را درگیر کند، این است که انواع گل داوودی و رنگ بندی آن چگونه است و خرید آنلاین باکس گل در اصفهان یا سبد گل داوودی چه معانی و مفاهیمی را در دل خود دارد؟ در این نوشتار تلاش کرده‌ایم که اطلاعات کاملی را از این نوع گل در اختیار شما قرار دهیم. تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.

تعریف گل داوودی

این گل گیاهی از خانواده کامپوزیت‌ها است که زادگاه اصلی آن به آسیا و احتمالاً چین و ژاپن بر می‌گردد. بیشتر محققان آن را گیاه ملی ژاپن محسوب می‌کنند، که حدود دو هزار سال عمر کرده است. گل داوودی قابلیت کاشت در گلدان و فضای باز را دارد. یکی از مزیت‌های اصلی آن گل دهی در تمام فصول سال در گلخانه‌ها است. نگهداری و پرورش انواع گل داوودی در آپارتمان بسیار رایج است. نام علمی این گل chrysanthemum بوده که یک واژه یونانی و ترکیبی از واژه chrysos به معنی طلا و واژه Anthemon به معنی گل است. این گل در رنگ‌ها و انواع مختلف موجود می‌باشد.

انواع گل داوودی

تقسیم بندی گل‌های داوودی بر اساس شکل و یا فرم آن‌ها در انواع متعددی است، که در ادامه به صورت مختصر آنها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

داوودی کم پر

این نوع گل داوودی دارای گلبرگ‌های سفید بوده که مرکز آن زرد رنگ می‌باشد. در انتهای هر ساقه فقط یک گل به وجود می‌آید. بوته این گل از ۸۰ تا ۹۰ سانتی‌متر ارتفاع می‌گیرد. داوودی کم پر بیشتر از گل‌های ستاره‌ای شکل برخوردار است.

انواع گل داوودی

انواع گل داوودی

نوع قاشقی (spoon)

به دلیل شباهت گلبرگ‌های این گل به قاشق، آن را به این نام خوانده‌اند. اندازه این نوع از داوودی تا ۱۰ سانتی متر هم می‌رسد. گل‌های داوودی قاشقی نسبت به دیگر داوودی‌ها قد بلندتری دارند. غنچه آن ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متر قد دارد. مرکز این گل، مسطح و قابل رویت است و دارای اندازه بلندی می‌باشد. این گونه از داوودی، حالتی پر مانند و ظاهری بسیار خاص و منحصر به فرد دارد. انتهای داوودی قاشقی کمی متورم بوده و همین عامل موجب شباهت بیشتر آن به قاشق می‌شود.

انواع گل داوودی آنمون (anemon)

داوودی از نوع آنمون دارای گلبرگ‌های کم پر  است که یک دیسک مرکزی برآمده هم دارد. در اطراف این دیسک، گلبرگ‌هایی قرار گرفته‌اند. این نوع داوودی، تنوع رنگ بسیار بالایی دارد و رنگ بنفش آن هم بیشتر دیده می‌شود. گل‌های آنمون بسته به دیگر گونه‌ها گلبرگ‌های بسیار بزرگتری دارند.

نوع عنکبوتی (spider)

فرم عنکبوتی داوودی، گلبرگ‌های دراز و باریک همانند پاهای عنکبوت دارد. این گلبرگ‌ها حالت لوله‌ای گرفته‌اند و در جهات مختلف پراکنده می‌شوند. انواع گل داوودی با فرم عنکبوتی، معمولاً به رنگ زرد هستند. گل برگ‌های این گیاه شعاعی مانند بوده و حالت  قلابی دارند. قد و اندازه داوودی عنکبوتی، ۱۵ سانتی متر است. رنگ این گیاه زرد است که از ویژگی‌های اصلی آن می‌توان به گلبرگ‌های بسیار نازک و طویل اشاره نمود.

انواع داوودی تزیینی (Decorative)

همانگونه که از نام این داودی برمی‌آید، برای زیبایی و تزیین در میان دیگر گل‌ها به کار می‌رود. گلبرگ‌های این گونه، خیلی کوچک و کوتاه می‌باشند و برگ‌های قسمت پایینی آن یک حالت خمیدگی دارد. نگهداری این گل در گلدان‌ها به دلیل سایز و اندازه‌های مناسبی که دارد، بسیار راحت و آسان است. ارتفاع گیاه بیشتر از ۱۲ سانتی‌متر است. یکی از ویژگی‌های بارز این گونه داوودی، پنهان بودن مرکز گیاه است، که در بین گلبرگ‌ها بوده و قابل رویت نیست.

نوع منگوله‌ای (pompon)

این گونه داوودی، یک حالت اسپری شده دارد که در هر شاخه از آن چند گل وجود دارد. نام دیگر آن مینیاتوری است. این گونه از انواع گل داوودی دارای رنگ‌بندی مختلفی می‌باشد. گلبرگ‌های این گل، حالت چروکیده دارند. گل این نوع از داوودی، گرد و حالات منگوله‌ای مانند است. گل منگوله‌ای نسبت به دیگر گونه‌ها خیلی کوچکتر بوده و حالت دایره‌ای دارد، که به علت داشتن گلبرگ‌های پراکنده، مرکز آن دیده نمی‌شود.

معانی گل داوودی

انواع مختلف گل داوودی

نوع رفلکس (Reflex)

در این نوع داوودی بر خلاف دیگر داوودی‌ها، گل‌ها به سمت عقب خمیده شده‌اند. اندازه این گیاه بین ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متر است. قسمت بالای آن هم مسطح و پر می‌باشد. گل برگ‌های این گیاه به صورت نامرتب در مرکز گیاه دور هم جمع شده‌اند.

انواع گل داوودی خوشه‌ای

در این مدل از داوودی تعداد گل‌های بیشتری وجود دارد. گل‌برگ‌های آن خیلی ریزتر هستند و به صورت بوته‌ای، کم پشت و کم تراکم دیده می‌شوند. این نوع داوودی در تمام طول سال گل دارد و می‌توان آن را در فضای سبز شهری و باغچه‌های خانگی و یا حتی داخل گلدان پرورش داد. رنگ این گل بسیار متنوع است، و به رنگ‌های سفید، زرد، ارغوانی و صورتی موجود است. فصل گل‌های داوودی خوشه‌ای در پاییز و تابستان می‌باشد.

معانی رنگ‌های مختلف گل داوودی

همانطور که پیشتر اشاره نمودیم، این گیاه در رنگ‌بندی متفاوتی موجود است و هر یک از رنگ‌های آن معنای متفاوتی دارند، که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

گل داوودی قرمز

اکثر گل‌ها و گیاهانی که در طبیعت به رنگ قرمز هستند، نشان از عشق و علاقه دارند. انواع گل داوودی قرمز هم از این قاعده مستثنی نمی‌باشند. این گیاه با چنین رنگی نشان از علاقه و محبت دارد. در واقع داوودی قرمز، همانند رز قرمز، نماد دوست داشتن و عشق است.

داوودی سفید

گل‌های داوودی سفید، خود در انواع متفاوتی هستند، که هر کدام از آنها دارای معانی متعددی می‌باشند. اما مهم‌ترین و اصلی‌ترین نماد آن، وفای به عهد و وفاداری است. اگر قصد دارید عشق خود را به معشوقتان ثابت کنید، بهتر است با گل‌های داوودی پیشقدم شوید. زیرا آنها به خوبی نشان می‌دهند که شما پای عهد خود هستید. گل‌های داوودی سفید همانطور که از نامشان مشخص است، نماد پاکی و حقیقت هستند و از این جهت، یکی از گل های مناسب تاج گل ترحیم به حساب می‌آیند.

مفهوم گل داوودی زرد

گل داوودی زرد

گل زرد

گل‌های داوودی زرد جزء گل‌های مینیاتوری هستند، که از زیباترین نوع داوودی به حساب می‌آیند. این رنگِ گل به معنای عشق ضعیف یا همان دوست داشتن یک طرفه است.

داوودی بنفش

همه ما بارها گل‌های داوودی بنفش را در تاج گل‌ها و یا دسته گل‌ها شاهد بودیم. ولی هیچگاه به این موضوع فکر نکردیم که دارای چه معنی‌ای هستند؟ رنگ بنفش داوودی، نماد از دست دادن عزیز است و بیشتر برای مراسم عزاداری استفاده می‌شود.

انواع گل داوودی نارنجی

یکی دیگر از گل‌های زیبای داوودی گلی به رنگ نارنجی است. این گل استفاده و کاربرد آن چنانی ندارد. زیرا معنای رد کردن عشق و تنفر را به همراه دارد. اما می‌توان در آن در دسته گل‌های مختلف در کنار سایر گل‌ها و برای دیزاین کردن و زیباتر شدن دسته گل‌ها استفاده کرد.

نماد کلی انواع گل داوودی

با تمامِ معانی که برای گل‌های داوودی در بالا عنوان نمودیم، این نوع گل نمادی از عشق، دوست داشتن، زندگی شاد، انرژی مثبت، پاکی و وفاداری است. قطعا انتخاب آن به عنوان هدیه در مناسبت‌های مختلف برای دوستان و عزیزان خالی از لطف نمی‌باشد.

ویژگی‌ها

این گل از آن دسته گل‌هایی است که نور زیادی را می‌طلبد، اما نه در حدی که موجب سوختن گلبرگ‌ها گردد. همچنین گل داوودی در مقابل سرما هیچ گونه مقاومتی ندارد. پس سرما برای آن مضر است. انواع گل داوودی ، عمر بسیار خوبی دارند. به طوری که اگر در گلدان نگهداری شوند، یک تا دو سال عمر خواهند کرد. گیاه داوودی به شدت برای حیوانات آسیب‌زا است. زیرا همه قسمت‌های آن سمی بوده و در صورت خوردن و یا تماس حیوانات با آن، موجب بروز برخی بیماری‌ها از جمله مشکلات گوارشی می‌گردد. البته ذکر این نکته حائز اهمیت است، که داوودی در طب چینی نقش بسیار مهمی داشته و در درمان بیماری‌های مختلف از آن استفاده می‌شد. آنها از دمنوش داوودی استفاده می‌کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *