گل و گیاه

 انواع گل پتوس و نکات مهم در پرورش آن

انواع گل پتوس

برای افرادی که به گیاهان آپارتمانی علاقه دارند، تنوع بالای گیاه پتوس یا پوتوس بسیار جذاب است. به خصوص اگر پای گونه‌های مختلف آن به میان آید تا بتواند جذابیت محیطی که در آن قرار می‌گیرد را چندین برابر کند. در میان گیاهانی که در بسیاری از فروشگاه‌ها می‌بینیم، انواع گل پتوس طرفداران فراوانی دارد. در این مطلب می‌خواهیم به طور کامل به نکات مربوط به این گیاه و نحوه نگهداری از آن بپردازیم.

شناخت بیشتر گل پتوس

پتوس یکی از گیاهان سبز دائمی از خانواده بته است که در جنوب شرق آسیا و جزایر سلیمان بومی می‌باشد. این گیاه با نام‌های پیتوس، پوتوس، پوتین طلایی و انگور نقره‌ای نیز شناخته می‌شود. گل پتوس با رشد تا حداکثر ۵ متر یکی از گیاهان زینتی بسیار محبوب و پرطرفدار در سراسر جهان می‌باشد. مقاومت بالای گیاه پتوس در برابر شرایط نامساعد محیطی، عامل اصلی جذب علاقه بسیاری از علاقمندان به آن است.

این گیاه، در برابر تغییرات دما و رطوبت بسیار مقاوم است و می‌تواند در شرایط کم نوری و کم آبی به خوبی رشد کند. این گل، گیاهی همیشه سبز، رونده و چند ساله از خانواده گل شیپوریان می‌باشد. همچنین تکثیر بسیار آسان و ساده‌ای دارد و از مقاوم‌ترین گیاهان آپارتمانی است و به همین دلیل عاشقان خرید آنلاین گیاهان آپارتمانی علاقه بسیار زیادی به آن نشان می‌دهند.

آشنایی با انواع گل پتوس

از دلایل بسیار مهم که باعث محبوبیت گل پتوس در سراسر دنیا شده، وجود تنوع در گونه‌های مختلف این گیاه است. در واقع انواع مختلف پتوس تحت گونه‌های متنوع آن رشد می‌کنند. اکثر گونه‌ها از لحاظ نگهداری و رشد، دارای شباهت بسیار زیادی با یکدیگر هستند اما باز تفاوت‌هایی درونشان دیده می‌شود. در ادامه به معرفی رایج‌ترین و محبوب‌ترین گونه‌های پتوس می‌پردازیم.

گیاه پتوس سبز

پتوس سبز که از خانواده پتوس مرمر به شمار می‌آید، یکی از گیاهان فراوان شناخته شده در طول تاریخ است. این گیاه با ترکیب رنگی از سبز تیره و طلایی چشم هر بیننده‌ای را مجذوب خود می‌کند. در بازار گل و گیاه ایران با نام ملکه سبز هم شناخته می‌شود و مورد علاقه عده‌ای از علاقه‌مندان به گیاهان زینتی قرار می‌گیرد. جالب است بدانید که پتوس سبز یا جید، نور کم را تحمل می‌کند و برای رشد و توسعه خود نیاز به لامپ‌های کم نور دارد. به همین دلیل برای آن دسته از افرادی که در مناطقی با نور کم سکونت دارند، جید به عنوان گزینه مناسب در نظر گرفته می‌شود.

انواع پتوس

پتوس مرمری

گل پتوس حصیری

اگر شما هم به دنبال انواع گل پتوس با ظاهری متفاوت و منحصربه‌فرد هستید، ما به شما به پتوس حصیری را پیشنهاد می‌دهیم. این نوع پتوس بر روی برگ‌های خود دارای شکاف‌هایی است که ظاهری زیبا را به وجود می‌آورد. برعکس دیگر گونه‌ها، این پتوس از قیمت بیشتری برخوردار است. چرا که از نوع مینیاتوری و برگ انجیری می‌باشد. پتوس سوراخ‌دار نام دیگر این گیاه است.

ملکه طلایی

پتوس زعفرانی یا طلایی همانطور که از نامش پیداست، به صورت ابلق است. احتمالاً شما هم انواع گل پتوس ابلق را در بسیاری از منازل دیده‌اید. از خواص ملکه طلایی می‌توان به نقش تصفیه کنندگی عالی آن برای فرمالدیته کردن مونوکسید اشاره کرد. قیمت پتوس ملکه طلایی نسبت به دیگر انواع آن کمی مناسب‌تر است. نگهداری پتوس ابلق از نظر خاک و کوددهی مانند دیگر گونه‌ها بوده و در صورت مناسب بودن شرایط تا چندین متر رشد می‌کند. پتوس طلایی نیاز به نور کافی دارد تا بتواند رنگ‌های موجود در خود را به خوبی حفظ نماید.

گل پتوس نقره‌ای

برگ‌های این گونه کمی متفاوت‌تر است. لکه‌های بزرگ روی آن دیده می‌شود که به رنگ نقره‌ای بوده و باعث ایجاد ظاهری کاملاً زیبا و متفاوت می‌شود. البته این لکه‌ها در صورتی ماندگار خواهند بود که نور مناسب به آنها برسد. این گونه از پتوس، رونده بوده و شاخه‌های آن گاهی به نیم متر خواهد رسید. دقت داشته باشید ویژگی‌های روی برگ‌های این گل باعث شده تا خرید پتوس نقره‌ای کاملاً سلیقه‌ای باشد.

پرورش گل پتوس

گونه نئون یا لیمویی

گونه نئون یا لیمویی

أنواع گل پتوس نئون یکی از مقاوم‌ترین گونه‌هاست، حتی در نورهای کم نیز می‌توانیم رشد آن را به خوبی ببینیم. اگر می‌خواهید از رنگ زیبای آن بهره‌مند شوید، حتماً میزان نور مناسب را در اختیارش قرار دهید. پتوس نئون یا لیمویی، رنگ روشنی دارد و برگ‌های جوان، لیمویی و برگ‌های سن دار به رنگ لئونی هستند.

گیاه پتوس هاوایی

این گونه از پتوس را معمولاً با پتوس ابلق برگ پهن اشتباه می‌گیرند. چرا که برگ‌های آن شبیه به هم است، اما در این نمونه رگه‌ها به صورت زرد و طلایی بوده و از سمت مرکزِ برگ به خارج کشیده شده است. پتوس پهن برگ هاوایی در برابر آفات و حشرات بسیار مقاوم می‌باشد. همچنین برگ‌های آن پهن و شبیه به پتوس ابلق است. از این گونه بسیار در منازل استفاده می‌گردد.

گونه ارتشی

این گل همانند نام خاصی که دارد، نسبت به دیگر گونه‌ها نیز مقداری خاص‌تر است. دلیل آن هم رنگ آن می‌باشد. رنگ سفیدی که مابین سبزی برگ‌ها دیده می‌شود، شما را خود به خود به یاد لباس‌ ارتشی‌ها می‌اندازد. در واقع رنگ سفید همانند رده روی برگ‌ها نیست، بلکه بخشی از برگ‌ها را فرا گرفته است. تفاوت دیگر این گیاه می‌توان به نیاز کمتر به آب اشاره کرد. این گونه به دلیل ظاهر زیبایی که دارد، با نام پتوس عروس هم شناخته می‌شود.

گل پتوس سبو بلو با آبی

در بین گونه‌های مختلف پتوس، یک نمونه با برگ‌های ضخیم، باریک و نوک تیز که رنگ آن از سبز به آبی متمایل است، دیده می‌شود. این گیاه با رشد و تکثیر بسیار سریع در مدت زمان کوتاهی به ارتفاع چندین متر می‌رسد. همچنین دقت داشته باشید که نور زیاد و غیرمستقیم می‌تواند بر تیرگی بیشتر رنگِ این گونه تاثیر داشته باشد.

انواع گیاه پتوس

پتوس  فرانسوی

گل پتوس فرانسوی

اکثر گروه‌های مختلف پتوس شامل رده‌های سفید بر روی برگ سبز زیبای خود هستند، اما به پتوس فرانسوی بر روی برگ‌های خود دارای رده‌های نقره‌ای است. این امر به جذابیت هر چه بیشتر گل می‌افزاید. این گل را پتوس قیم‌دار هم می‌نامند؛ به این معنا که به بخش‌های مختلف خود آب می‌رساند. همچنین نسبت به دیگر گونه‌های پتوس به نور کمتری نیاز دارد.

انواع گل پتوس ببری یا پلنگی

این پتوس به دلیل شباهت ظاهری و لکه‌های کوچکی که بر روی آن قرار دارد، با حیوان پلنگ مترادف است. این نوع گل پتوس با طراحی خاص و منحصربه‌فرد خود، محصولی مناسب برای استفاده در فصول سرد سال و گرمای تابستان می‌باشد.

پتوس سیاه یا بلک

گونه پتوس زیبا به رنگ سیاه، برگ‌هایی شبیه به قلب دارد. میزان نوری که پتوس سیاه به آن نیاز دارد، بسیار بالا بوده و باید حتماً در کنار پنجره باشد تا رنگ خود را حفظ کند. نگهداری پتوس بلک کمی سخت‌تر از گونه‌های دیگر است. رنگ این پتوس، بنفش بسیار تیره است که به سیاه می‌زند.

موارد مهم در رشد و پرورش انواع گل پتوس

تا اینجای کار به طور کامل گونه‌های مختلف پتوس را شناختید و متوجه شدید که هر کدام از آنها چه ویژگی‌هایی دارند. با توجه به توضیحات داده شده تا به اینجای کار اطلاعات کلی را از آب و نور مورد نیاز برای این گل محبوب به دست آوردید، اما با در نظر گرفتن اینکه پتوس یکی از بهترین گیاهان مقاوم به نور کم می‌باشد در ادامه می‌خواهیم جزئی‌تر تمام نیازهای گیاه پتوس را در طول نگهداری مورد بررسی قرار دهیم.

نکات مهم در پرورش پتوس

نکات مهم در پرورش گل پتوس

نور لازم برای رشد

یکی از عوامل مهم در فتوسنتز گیاهان نور است و برای رشد و توسعه آنها نور بسیار حائز اهمیت می‌باشد. انواع گل پتوس برای رشد به نور قوی و غیر مستقیم نیاز دارد. برای این منظور بهتر است گلدان آن را در نزدیکی پنجره‌های جنوبی یا جنوب شرقی قرار داد. در صورتی که پنجره‌های شمالی یا شمال غربی دارید، باید از نور مصنوعی استفاده کنید. جهت رشد بهتر این گیاه، نور خورشید باید حداقل ۶ تا ۸ ساعت در روز به آن برسد. اگر نور کافی در دسترس نیست، می‌توانید از لامپ‌های رشد گیاه استفاده کنید. این لامپ‌ها با تولید نور قرمز و آبی به گیاه کمک کرده تا بهترین نتیجه را در رشد داشته باشند. در محیط‌هایی که دمای بالایی دارند، بهتر است گلدان گل پتوس را در سایه قرار دهید تا از خشک شدن و آسیب دیدن گل جلوگیری گردد.

میزان آبیاری کافی پتوس

در مورد آبیاری پتوس باید گفت که این گل برای رشد و شکوفایی به آب نیاز دارد. میزان آبیاری بستگی به فصل، شرایط هوا و خاک آن دارد. در فصل بهار و تابستان این گیاه به آب بیشتری نیاز داشته و در این فصول معمولاً هر دو روز گل‌ها باید آبیاری گردند. در صورتی که هوا خشک و گرم شود، ممکن است نیاز به آبیاری بیشتری باشد.

در فصل پاییز و زمستان، میزان آبیاری کمتر شده و معمولاً هر چهار روز گل‌ها باید آبیاری گردند. دقت داشته باشید که برنامه زمانی تعیین شده‌ای برای آبیاری پتوس‌ها وجود ندارد، ولی شما می‌توانید بر حسب خشک شدن خاک به این گیاه آب دهید. باید توجه داشته باشید که میزان آبیاری در گل پتوس با خاک‌های سبک و شنی، بیشتر است و در خاک‌های سنگین با بافت فشرده، کمتر خواهد بود. همچنین جهت آبیاری این گل از آب‌های نرم و خنک استفاده شود.

زمان مناسب کوددهی انواع گل پتوس

بهار و تابستان دوره‌ای است که گل پتوس به دلیل فعالیت بالا در این دوره، نیاز به کوددهی بیشتری دارد. برای رشد بهتر و سالم‌تر گیاه پتوس، هر دو هفته یک بار بهترین زمان برای کوددهی خواهد بود. در این دوره استفاده از کود مایع به همراه آبیاری برای آن مفید می‌باشد. کود مایع شامل: نیتروژن، فسفر پتاسیم و مواد معدنی دیگری است که برای رشد بهتر گیاه پتوس بسیار نیاز است.
با استفاده از کود مایع می‌توانید به پتوس خود، رشد سریع‌تر و بهبود خوبی ببخشید. برای کوددهی ابتدا باید کود مایع را با آب مخلوط نموده سپس با استفاده یک ظرف، کود مخلوط شده را به زیر گلدان گیاه پتوس بریزید. سپس با استفاده از آب، گلدان را آبیاری کنید تا به خوبی کود در ریشه گیاه جذب گردد.

فضای قرارگیری گیاه

با توجه به توضیحات قبلی می‌دانیم که پتوس باید در نقطه پرنور در منزل نگهداری شود، اما به این نکته حتماً توجه داشته باشید که گل پتوس جزء گیاهان سمی است. لذا از جایی که اکثرا این گیاه در منزل نگهداری می‌شود، باید حتماً دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *