ساکولنت یکی از انواع گیاهان آپارتمانی بسیار زیبا و محبوب محسوب میشود. آشنایی با روش نگهداری از ساکولنت پرورش آن در فضای آپارتمان را ممکن میکند. این نوع از گیاهان دارای برگهای گوشتی و ضخیم سبز رنگ هستند. رشد این گیاه به ویژه در شرایط گرم و خشک بسیار عالی و سریع است. بعلاوهف این گیاه گزینه بسیار مناسبی برای هدیه دادن به دیگران نیز میباشد و میتوان مثلا به جای خرید باکس گل در اصفهان و یا سفارش آنلاین دسته گل در اصفهان به خرید این گونه از گیاهان اقدام کرد که هم عمر طولانیتری دارند و هم پرورش آنها حس خوبی به انسان میدهد. گونههای مختلفی از ساکولنت وجود دارد که در این مقاله از گل نیکراه معرفی خواهیم کرد. گل نیکراه یک گل فروشی اینترنتی در اصفهان است که خدمات خود را به صورت حضوری نیز ارایه میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خدمات این مجموعه میتوانید با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید.
آشنایی با گیاه ساکولنت
این گیاه اغلب با برگهای گوشتی و ضخیمی که دارد شناخته میشود و این ویژگی وجه تمایز آن محسوب میگردد. دقیقا به خاطر همین ویژگی ساکولنتها امکان زندگی در شرایط محیطی مختلف را دارند. اسم این گیاه برگرفته از یک واژه یونانی به معنای شیره است. برگهای پر از شیره این گیاه دلیل اصلی نامگذاری آن میباشد. بیشترین سطح فتوسنتز در این گیاه از طریق ساقهها است. این در حالی است که اغلب گیاهان از طریق برگهای خود عمل فتوسنتز را انجام میدهند. ساکولنت اغلب کوچک و جمع و جور بوده و به عنوان یک گیاه آپارتمانی زیبا شناخته میشود. تخمین زده میشود که در حدود 60 نوع مختلف از این گیاه در جهان وجود داشته باشد.
انواع مختلف ساکولنت
قبل از اینکه با روش نگهداری از ساکولنت آشنا شویم گونههای مختلف آن را معرفی میکنیم.
1- هاورتیا
این نوع ساکولنت گیاهی کوچک و بومی کشور آفریقای جنوبی محسوب میگردد. هاورتیا نیاز به نور زیاد و آبیاری کمی برای رشد دارد. از معروفترین و محبوبترین انواع هاورتیا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هاورتیای گورخری
- هاورتیای شیشهای
- هاورتیا عنکبوتی
مطلب پیشنهادی: فهرست بهترین گل فروشی های اصفهان
2- سدوم
یکی دیگر از انواع ساکولنت که تنوع سایز زیادی دارد سدوم نامیده میشود. سدومها میتوانند از چند سانتیمتر تا یک متر قد بکشند و رشد کنند. این گونه از ساکولنتها نیز به آب کم و نور زیاد برای رشد بهتر نیاز دارند. معروفترین انواع سدومها عبارتند از:
- سدوم دم اسبی
- سدوم شکلاتی
- سدوم شکوفهای
3- سمپرویوم
این گونه از ساکولنتها همگی شبیه به گل رز با رنگهای مختلف میباشند. از آنجایی که گیاهانی مقاوم هستند با نام گیاهان همیشه زنده نیز شناخته میشوند. ویژگی جالب سمپرویوم مقاومت بالای آنها نسبت به سرما است. ساق عروس و لب ماتیکی دو نوع شناخته شدهتر از این گیاه زیبا به شمار میروند.
نکات مهم نگهداری از ساکولنت
این گیاه، در ظاهر خشن و محکم است اما در باطن نیاز به توجه زیادی دارد. در ادامه این بخش شما را با شرایط نگهداری و پرورش ساکولنتها آشنا خواهیم کرد.
نور مناسب برای نگهداری از ساکولنت
یکی از مهمترین فاکتورها در رشد و پرورش ساکولنتها نور کافی میباشد. انواع گونههای این گیاه آپارتمانی، جزء گیاهان نور دوست محسوب میشوند. البته امکان پرورش ساکولنت با نور مصنوعی نیز وجود دارد. پس اگر آپارتمان شما نورگیر نیست جای نگرانی از بابت نگهداری از این گیاه زیبا وجود ندارد. با این همه، در آپارتمانهایی که یک پنجره جنوبی دارند رشد بسیار خوبی از این گیاه را شاهد خواهیم بود.
آبیاری
برگهای گوشتی این گیاه امکان ذخیره مقدار زیادی آب را فراهم میکند. در نتیجه ساکولنتها دیگر نیاز چندانی به آبیاریهای مداوم و روزانه ندارند. وقتی خاک گلدان این گیاه تا عمق 4 الی 5 سانتیمتری خشک شد باید آبیاری انجام شود. همچنین توجه داشته باشید که دفعات آبیاری در زمستان باید کمتر از فصل تابستان باشد. پرورش ساکولنت تا حد زیادی به میزان مناسب آبیاری آن بستگی دارد. پس نباید گیاه را نه زیاد از حد و نه کمتر از مقدار مورد نیاز گیاه آبیاری کرد.
دما و رطوبت مورد نیاز نگهداری از ساکولنت
انواع گونههای این گیاه نسبتا مقاوم و سازگار هستند بنابراین دمای 10 تا 35 درجه سانتیگراد را تحمل میکنند. با این همه زادگاه اصلی این گیاه مناطق گرم و خشک جهان است و در این شرایط رشد بهتری دارند.
خاک و کوددهی مناسب
این گیاه مقاوم، در اغلب انواع خاک قادر به رشد و بقا است. با این همه توجه داشته باشید که از خاک برگ و دیگر جاذبهای آب در خاک ساکولنت استفاده نشود. چراکه تجمع آب در خاک موجب پوسیدن ریشههای آن و در نتیجه از بین رفتن گیاه میگردد. ترکیبی از شن و ماسه که به تخلیه بهتر آب از خاک کمک کند انتخاب بهتری است. کوددهی به ساکولنتها نیز باید ماهی یکبار انجام شود. البته در 6 ماه اول رشد گیاه بهتر است از کوددهی به آن خودداری گردد. البته که به دلیل مقاوم بودن ساکولنت با سالی یکبار کوددهی نیز در رشد گیاه خللی ایجاد نخواهد شد.
گلدان مناسب برای نگهداری از ساکولنت
انتخاب گلدان مناسب یکی از مهمترین نکات برای نگهداری از ساکولنت است. از میان انواع گلدان آپارتمانی، گلدانهای سفالی یا سرامیکی بهترین انتخاب برای این گیاه آپارتمانی زیبا و مقاوم به شمار میروند. زیرا امکان تبخیر آب اضافی را فراهم میکنند و از پوسیدن ریشه ساکولنت جلوگیری میگردد. گلدانهایی که به درستی زهکشی نشده باشند به ریشه این گیاه آسیب جدی وارد میکنند. بنابراین از نظر زهکشی گلدان مورد نظر را بررسی کنید.
آفات گیاه ساکولنت
یکی دیگر از اطلاعات مهم برای نگهداری از انواع ساکولنتها آشنایی با آفات این گیاه است. مهمترین آفتهایی که این گیاهان زیبا با آن مواجه میشود شته، کنه و شپشک میباشد. برای برطرف کردن این آفتها از یک دستمال تمیز آغشته به الکل کمک بگیرید. همچنین میتوانید از سمهای مخصوص این آفتها هر 4 روز یکبار استفاده نمایید.
کاشت و تکثیر گیاه ساکولنت
در کنار روش نگهداری از ساکولنت باید با روش تکثیر آن نیز آشنا بود. اغلب گونههای این گیاه زیبا به راحتی تکثیر میشوند. به نحوی که میتوانید در منزل ساکولنت را تکثیر کرده و پرورش دهید. روشهای مختلف تکثیر ساکولنتها عبارتند از:
- قلمه زدن
- جدا کردن پاجوشها
- کاشتن برگهای ساکولنت
برای تکثیر از طریق کاشت برگ، کافی است چند برگ را از انتها ببرید. سپس از بخش انتهایی برش برگها آنها را در خاک مناسب و زهکشی شده قرار دهید. روی خاک را به کمک یک اسپری خیس و مرطوب کنید تا گیاه ریشه بزند.
سخن پایانی
ساکولنتها از گونههای مقاوم و بسیار زیبای گیاهان آپارتمانی به شمار میروند. آشنایی با روش نگهداری از ساکولنت برای پرورش این گیاه حائز اهمیت است. آبیاری کم و نور زیاد از اصلیترین شرایط نگهداری از انواع ساکولنتها میباشد. در این مطلب از گل نیکراه اطلاعات مهم و ضروری برای مراقبت از گونههای مختلف این گیاه را ارائه کردیم.
اگر علاقمند به خرید و نگهداری از ساکولنتها هستید به گلفروشی نیکراه مراجعه کنید. تنوع بالای گیاهان آپارتمانی از جمله ساکولنتها و کیفیت آنها مزیت خرید از این مجموعه است. مشاورین مجموعه در زمان فروش، اطلاعات لازم درباره نگهداری از گیاه را در اختیار شما قرار میدهند.